Director de liceu: Sunt mulți care nu știu tabla înmulțirii

Directorul unui liceu din Gorj este de părere că elevii ar trebui să aibă minimum media 5 la Evaluarea Națională pentru a fi admiși. La liceu sunt primiți însă și elevi de nota 1.

În urmă cu un an, Guvernul a dat un ordin prin care elevii trebuie să aibă media minim cinci pentru a putea intra la un liceu, însă acest lucru nu mai este valabil în prezent. De exemplu, directorul Liceului Tehnologic Țicleni, Mihai Istrate, spune că nu este normal ca un elev cu media de trei să fie admis într-un liceu. ”Mulți nu știu nici tabla înmulțirii”, a mai adăugat acesta.

”A fost dat un ordin prin care se prevedea obligativitatea mediei de minim 5 pentru a merge la liceu. Ulterior, acest ordin a fost schimbat și poate merge toată lumea la liceu. Este un non-sens. Sunt elevi de media 2 care nu susțin evaluarea națională. De asemenea, sunt mulți care nu știu să citească și nici tabla înmulțirii, iar ei intră la liceu și avem pretenția să promoveze Bacalaureatul. Este imposibil. Vă spun asta și din experiența mea. Noi ne străduim cât putem, cei care vor și pot au succes, iar ceilalți nu trec”, a spus Mihai Istrate, la Târgu Jiu Tv.

Cadrul didactic a spus că numărul elevilor care se înscriu la liceul din Țicleni este în creștere comparativ cu alți ani, iar asta îl bucură.

Vizualizări: 3,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: