Deficit acut de medici la Motru. Ce specialiști se caută

Spitalul din municipiul Motru se confruntă cu o criză acută de medici. Edilul Cosmin Morega semnalează că foarte mulți doctori au plecat din spital și găsește cu greu alți specialiști. Este mare nevoie de medici cardiologi, oftalmologi și un diabetolog, iar motrenii care au probleme de sănătate sunt nevoiți să bată zeci de kilometri să fie consultați pentru că, în spitalul din orașul lor, nu există un astfel de specialist. 

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a anunțat că s-au investit cinci milioane de euro, în ultima perioadă, în dotarea unității medicale, dar doctorii sunt greu de convins să rămână la Motru. "Cu tot efortul pe care îl facem pentru a investi în sănătate - echipamente, infrastructură (în ultima perioadă de peste 5 milioane €), se pare că nu este suficient. La ora actuală, deficitul medicilor la Spitalul Municipal Motru pe anumite domenii face ca cetățenii să fie nevoiți să parcurgă zeci de km. către Tg-Jiu, Severin, Timișoara, București. Pe lângă medicii cardiolog, oftalmolog și cel diabetolog a ales să își mute locul de muncă în altă parte", a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega. 

Edilul a mai făcut un apel la specialiști să se îndrepte și spre Motru. "Fac un apel pe această cale către toate cadrele medicale de specialitate care doresc să facă parte din echipa Spitalului Municipal Motru, să vină cu încredere, iar celor care sunt încă, să aibă încredere că acele mici probleme pe care oricât am vrea să le evităm vor apărea, în timp se vor rezolva. Apreciez tot personalul medical al Spitalului Municipal Motru dar, în special, pe cei care au venit din alte localități și au ales să își întemeieze o familie ori să își construiască o locuință în municipiul Motru", a mai transmis Morega. 

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: