Degetul deputatului Toader!

Momentul umoristic al acestei toamne atât de fierbinţi l-a asigurat votul parlamentarilor PDL care au dat liber scăderii TVA-ului la câteva alimente de bază şi au scutit pensiile mai mici de 2000 de lei să fie impozitate. Şi asta după ce chiar guvernul lor le ceruse insistent să voteze invers, adică să impoziteze pensiile şi să nu scadă TVA la alimentele de bază. Pentru a fi sigur că se va vota cum s-a stabilit premierul Boc i-a trimis în parlament pentru acest vot chiar şi pe miniştrii cabinetului, ca să nu existe surprize.

Când colo, atâţia amar de oameni, şapte dintre ei fiind miniştri în funcţie, s-au uitat prostiţi la degetul şefului grupului parlamentar Mircea Toader, care le indica că trebuie să voteze ”pentru”. Votând ca oile, parlamentarii democrat-liberali au dat dracu Bugetul României, care se baza pe impozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei şi pe o colectare de TVA mai mare decât 5%. Turma a fost hipnotizată de degetul lui Toader şi-a votat amboulea. Nu ni s-a spus care deget l-a ridicat deputatul Toader, că după cum s-au comportat colegii domniei sale se pare că degetul buclucaş a fost al treilea şi a fost arătat premierului Boc, care nu s-ar fi gândit că doarme cu duşmanii în casă!

Am auzit tot felul de scuze că votul a fost o eroare, că una că alta. N-a fost nici o eroare! A fost o mare prostie care demonstrează că parlamentarii habar nu au ce votează. Dacă atâţia oameni votează în cel mai înalt for legislativ după cum se ridică degetul unuia dintre ei, atunci nu mai avem nici o şansă.  Nu mă deranjează faptul că au votat o lege, care de altfel este foarte bună pentru toată ţara, ci modalitatea de vot: la comanda degetului mijlociu!  Dacă ar fi fost mai tânăr deputatul Mircea Toader şi ar fi ridicat în sus altă parte a corpului, mă întreb atunci cum ar fi votat!?

Cred că Toader nu şi-a revenit din pumnii oastei lui Vântu la televiziunea căruia se duce mult prea des pentru cât de combativ este şi a încurcat degetele. Dacă stai şi te gândeşti că soarta unei legi pentru această ţară depinde de degetul unui deputat îţi vine să te muţi în junglă unde poţi să-şi faci propria ta lege cu oricare din degetele de la mâini sau de la picioare! La aşa comportament, democrat liberalii nu mai au nevoie de duşmani şi nici de opoziţie ca să fie daţi jos de la guvernare. Ei se pot da unii pe alţii folosindu-şi doar degetele.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: