Delapidare la Direcția Agricolă. O angajată a virat banii instituției în conturile familiei sale!

O angajată a Direcției Agricole Județene Olt a fost trimisă în judecată după ce ar fi delapidat aproape 400.000 lei din banii instituției. Anchetatorii susțin că banii ar fi ajuns atât în conturile salariatei, cât și ale fiului ei. 

Procurorii anticoruptie au descris cum a actionat femeia. Ilegalitatile au inceput in urma cu patru ani. 

"În perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Olt, și-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423,33 lei din patrimoniul instituției, în interesul său şi al fiului său", se arata in comunicatul de presa emis de anchetatori. 

Angajata ar fi virat banii instituției in conturile familiei sale. "Astfel, inculpata a întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica ,,COD IBAN BENEFICIAR”, notând propriile numere de cont bancar și pe cel al fiului său, în condiţiile în care cei doi nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu instituţia publică şi nici nu au fost beneficiare ale vreunor programe, finanţate de Guvernul Romaniei, aspecte pe care inculpata le menţiona în cuprinsul instrumentelor de plată drept justificare. Datele referitoare la cele 50 ordine de plată au fost introduse în sistemul informatic al D.A.J. Olt, în scopul însușirii sumei de bani", au mai transmis procurorii. 

Salariata isi va petrece sarbatorile sub control judiciar si cu averea sub sechestru. 

Vizualizări: 4,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: