A cerut să-i fie preschimbat permisul de conducere contrafăcut

Un bărbat de 34 de ani din Târgu Jiu, recidivist, a fost la un pas să se întoarcă după gratii după ce a solicitat autorităților gorjene să-i preschimbe permisul de conducere pe care l-ar fi obținut în Ucraina cu un document similar românesc.

În urma verificării autenticității și valabilității documentului, Ambasada Ucrainei în România a informat Serviciul de Permise Auto Gorj că permisul respectiv nu a fost emis de către autoritățile ucrainene, existând suspiciunea prezentării unui document contrafăcut.


Trimis în judecată, bărbatul a recunoscut că timp de 7 ani a locuit în țara vecină, iar în cursul anului 2014 a obținut permisul de conducere pentru categoria B. Ulterior, a dorit să obțină permisul de șofer profesionist pe camioane și tiruri. A trecut de proba scrisă, dar nu s-a mai prezentat pentru susținerea traseului auto.


„Inculpatul a declarat că, după aproximativ 10 zile de la susținerea probei scrise, mama concubinei acestuia i-a dat permisul de conducere, precizându-i că acesta a fost emis de autoritățile ucrainene competente. În data de 13.03.2018, inculpatul a solicitat Instituției Prefectului - Județul Gorj - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor preschimbarea permisului de conducere eliberat la data de 22.10.2016 de autoritatea competentă din Ucraina, cu un document similar românesc”, potrivit rechizitorului.


Serviciul de Permise Auto Gorj a sesizat procurorii despre acest caz. În primăvară, bărbatul a fost condamnat la 10 luni de închisoare în regim de detenție pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Judecătoria Târgu Jiu a avut în vedere trecutul infracțional al inculpatului care este cunoscut cu antecedente penale, suferind o condamnare inclusiv în Italia.


Curtea de Apel Craiova a desființat marți sentința de la Gorj. Tânărul a rămas cu aceeași pedeapsă de 10 luni de închisoare, însă aceasta a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Vizualizări: 9,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: