A vrut să-și ajute soția și a intrat în belele

Un șofer de 42 de ani, din Argeș, a dat de necaz în timp ce se afla pe o șosea din Gorj. Bărbatul a fost condamnat, zilele trecute, la 1 an de închisoare cu amânarea pedepsei pentru că s-a urcat la volan, deși avea permisul suspendat.

„În fapt, s-a reținut că la data de 27.01.2018, în jurul orei 09:20, lucrătorii Poliției Oraș Novaci -Formațiunea Poliției Rutiere, în timp ce executau o acțiune pe DN 67C Zona Turistică Montană Rânca, au depistat în trafic pe suspectul A.A. domiciliat în orașul Câmpulung, jud. Argeș, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, deși se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce”, potrivit procurorilor care l-au trimis în judecată.

Bărbatul a recunoscut fapta comisă. A spus că a condus pe o distanță scurtă, de aproximativ 30 de metri, deoarece carosabilul era acoperit cu zăpadă, iar soția acestuia, care era începătoare, derapase anterior într-o grămadă de zăpadă și a ajutat-o să scoată autoturismul. A hotărât apoi să conducă până la drumul național pentru ca femeia să nu blocheze circulația din cauza lipsei de experiență, mai ales că drumul este foarte îngust.

Fiind sincer și neavând antecedente penale, bărbatul a scăpat cu o pedeapsă ușoară, însă timp de 2 ani va trebui să respecte unele măsuri și obligații. În plus, argeșeanul trebuie să fie atent să nu încalce legea, pentru că astfel instanța va revoca amânarea pedepsei și va dispune aplicarea și executarea ei.

Sentința Judecătoriei Novaci nu este definitivă.

Vizualizări: 4,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: