Delian, minorul dispărut din Ştefăneşti, se trata de autism

Micuţul Delian urma un tratament medicamentos şi participa la un program de consiliere. Specialiştii susţin că minorul nu ar trebui lăsat nesupravegheat, deşi acest lucru s-a întâmplat în momentul dispariţiei. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu a trecut cu vederea acest eveniment şi a  deschis o anchetă în acest caz. S-a format la nivelul direcţiei o comisie mixtă care va face o anchetă socială în familia copilului bolnav de autism, care a petrecut aproximativ 22 de ore în pădure.

La nivelul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a format o echipă mixtă de specialişti care face o anchetă în familia micuţului care a dispărut sâmbătă seara de acasă. Specialiştii urmăresc mai multe aspecte, în special dacă micuţul era supravegheat de părinţi. „Vrem să vedem ce s-a întâmplat şi în ce condiţii a plecat minorul de acasă, dacă a fost neglijat în acel moment şi mai ales dacă însoţitorul şi-a îndeplinit sarcinile din fişa postului”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Micuţul face parte dintr-un program de consiliere şi urma un tratament medicamentos. Medicul minorului are şi o explicaţie asupra dispariţiei acestuia. „Copilul urma tratament medicamentos cât şi terapie. Evenimentul a fost un incident nefericit, copilul trebuie supravegheat permanent, dar când este scăpat din ochi poate să se piardă, deşi autistul ştie foarte bine rutele, probabil a fost o debusolare pe moment”, a declarat Laura Bârdeanu, medic specialist Psihiatrie Infantilă. Poliţia va stabili dacă micuţul a dispărut din neglijenţa părinţilor.

Copilul are asistent personal

Delian Mario-Constantin Popescu, copilul bolnav de autism care a fost căutat de autorități și voluntari mai bine de 22 de ore, a fost externat luni dimineața de la Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești.  „Copilul se află în evidenţele DGASPC Gorj, încadrat în gradul grav de handicap şi are asistent personal. În urma articolelor apărute în mass-media locală, Direcţia s-a autosesizat şi s-a format o echipă pluridisciplinară care se va deplasa la domiciliul copilului pentru efectuarea unei anchete sociale. Urmare a concluziilor anchetei se va stabili conduita de urmat în cazul copilului. Dacă este cazul, există posibilitatea includerii minorului într-un program în cadrul unui centru de recuperare de zi, adaptat nevoilor lui speciale”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. 

Copilul a dispărut sâmbătă seară şi a fost căutat de zeci de poliţişti, jandarmi şi voluntari. Duminică, în jurul orei 18.00, o echipă canină, formată din poliţist conductor câine şi câine specializat din cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu, împreună cu cetăţeni care au participat în mod voluntar la activităţile de căutare, l-au găsit pe copilul de 8 ani, la aproximativ 2 kilometri de locuinţă, într-o zonă împădurită, greu accesibilă.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: