Voluntarii Provident au amenajat un parc din Târgu Jiu

Parcul Constantin Brâncuși de pe malul Jiului a fost reamenajat sâmbătă de către peste 30 de voluntari ai companiei de credite de consum Provident Financial România și ai Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Durabilă.

Printre altele, voluntarii au ajutat la montarea unui nou balansoar, a unui complex de tobogane, precum şi a altor instalaţii de joacă pentru copii. Amenajarea spațiului a fost finanţată integral prin programul Fiecare parc are povestea lui, desfăşurat de Provident în parteneriat cu autorităţile locale în mai multe oraşe din ţară. Valoarea investiției s-a ridicat la 3.000 de euro, proiectul fiind implementat cu ajutorul Primăriei din Târgu Jiu. “Suntem mândri că, împreună cu partenerii noștri, putem contribui la bucuria copiilor din Târgu Jiu prin amenajarea acestui loc de joacă modern și sigur și sperăm ca pe viitor să derulăm noi proiecte în folosul comunităților locale”, a declarat Mihai Istrate, președintele Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă, coordonatorul proiectului în Târgu Jiu.

Peste 1.900 de târgujieni implicaţi

Locul de joacă amenajat este situat pe malul râului Jiu, în apropiere de Poarta Sărutului și a fost ales în urma unui vot public la care au participat peste 1.900 de târgujieni. În competiţie au fost înscrise trei parcuri, identificate cu ajutorul primăriei din Târgu Jiu, iar comunităţile locale au fost invitate să îl voteze pe cel care are cea mai mare nevoie de reamenajare. Pentru a alege parcul preferat, locuitorii au avut la dispoziție trei posibilități de vot: prin intermediul voluntarilor Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Durabilă, al agenților Provident sau pe site-ul www.parcultau.ro. Campania de votare s-a desfășurat în perioada 13 - 28 august 2012. “Suntem încântați că, prin reamenajarea acestui loc de joacă, am contribuit, pe de o parte, la păstrarea patrimoniului cultural local, iar pe de altă parte, la îmbunătățirea vieții comunităților din Târgu Jiu. Aceste inițiative ne aduc mai aproape de clienții noștri și de preocupările lor și de aceea vrem să ducem mai departe programul Fiecare parc are povestea lui în cât mai multe orașe din țară”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

PROGRAM

Programul Fiecare parc are povestea lui a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Târgu Jiu se alătură altor 7 spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 200 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova, Târgu Mureş, Buzău și Suceava. În Cluj-Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: