Mama dă bac-ul, copiii merg la clasa pregătitoare

Este elevă în clasa a XII-a, învaţă pentru examenul de bacalaureat şi îşi joacă foarte bine rolul de mamă. Vorbim de o tânără din Centrul Maternal care este în ultimul an de liceu şi are doi copii care merg la grădiniţă şi în clasa pregătitoare. Tânăra mămică se pregăteşte pentru examen şi ar avea nevoie de pregătire la matematică, pentru că nu stăpâneşte această materie. Directorul Centrului Maternal caută acum profesori dispuşi să facă pregătiri cu tinerele din Centrul Maternal, pentru că aici mai sunt cinci mame care merg la liceu.

În acest moment la Centrul Maternal sunt cinci tinere care, deşi au devenit mame mult prea devreme, nu au renunţat la şcoală. Ele sunt eleve de liceu şi se împart între cursuri şi copii. Nu pot merge zilnic la şcoală, ci prin rotaţie, ca să nu-şi lase micuţii nesupravegheaţi. Cea mai conştiincioasă elevă este Aura, care are doi copii de patru, respectiv 7 ani. La cei 20 de ani ai ei este elevă în clasa a XII-a şi trebuie să susţină la vară examenul de bacalaureat şi vrea să promoveze acest examen. Ea nu-şi permite să lipsească de la ore şi în fiecare zi, după ce îşi duce cei doi copii la grădiniţă şi la şcoală, merge la cursuri, iar apoi se întorc toţi în Centrul Maternal. „Nu îmi este uşor. Trebuie să am grijă şi de copii, că nu-i pot neglija şi merg zilnic la liceu. Am note destul de bune şi învăţ când pot. Anul acesta trebuie să îmi dau interesul mai mult, pentru că trebuie să dau bac-ul şi vreau să-l iau, ca să pot face şi eu ceva în viaţă. Mă trezesc de dimineaţă, duc copilul cel mic la grădiniţă, pe cel mare la şcoală că este în clasa pregătitoare şi eu mă duc la liceu. Când termin orele trec să-i iau şi venim acasă, aici la Centrul Maternal”.

Vrea să facă meditaţii la matematică

Aura vrea să promoveze examenul maturităţii, dar pentru asta ar avea nevoie de pregătire la matematică. Tânăra face eforturi să înveţe şi să se împartă între şcoală şi copii. „Eu am rezultate bune la şcoală, dar anul acesta trebuie să-mi dau mai mult interesul pentru că am văzut ce a fost la examenul din vară. La matematică întâmpin ceva greutăţi pentru că nu mă prea pricep şi aş vrea să fac pregătire. Bani nu am. Aş vrea dacă poate vreun profesor să mă ajute fără să-mi ia vreun ban. La restul materiilor învăţ singură, când dorm copiii”.

Milosteanu caută profesori pentru meditaţii

Directorul Centrului Maternal vrea să găsească profesori dispuşi să facă pregătire cu elevele din Centrul Maternal fără bani. Gheorghe Milosteanu susţine că au fost profesori care au dat meditaţii gratuite şi elevilor din centrul de zi şi au reuşit să intre la facultate. „Eu aş vrea să găsesc câţiva profesori dispuşi să ofere meditaţii tinerelor de la Centrul Maternal la materiile la care întâmpină probleme. Mă interesează în special să o pregătească la matematică pe mămica din centru care trebuie să susţină bacalaureatul. Sper să găsesc profesori dispuşi să facă acest lucru. Anul trecut au venit în centru câteva cadre didactice care fără niciun leu au pregătit elevii din centrul de zi, au luat bac-ul şi câţiva dintre ei au intrat la facultate”, a spus Milosteanu.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: