Demersuri pentru deblocarea lucrărilor de la centură

Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu bat pasul pe loc de luni bune. Nimeni nu are vreo explicaţie pentru faptul că muncitorii nu au mai venit în şantier, iar expropriaţii aşteaptă să primească despăgubirile de la stat. Mai mult, autorităţile ridică din umeri şi nu îşi asumă nicio vină.

Senatorul Florin Cârciumaru a anunţat că, în aceste zile, va fi organizată o întâlnire cu factorii decidenţi pentru a stabili cauzele acestui blocaj şi soluţiile pentru ca lucrările să fie reluate. „Adevăratul motiv pentru care s-au stopat lucrările nu îl ştiu nici eu. Depinde pe cine întrebi. Dacă întrebi la Târgu Jiu, primeşti o parte din informaţie. Dacă întrebi la Ministerul Transporturilor, şi l-am interpelat direct pe ministru, am obţinut alt răspuns. De la ministru, am aflat că primăria trebuie să rezolve problemele care mai sunt pe linie de cadastru şi pe linie de exproprieri în ceea ce priveşte terenurile şi anumite case. Nu ştiu unde este adevărul”, a declarat Florin Cârciumaru.

Din toamna anului trecut au fost sistate lucrările la centură, iar muncitorii nu au mai revenit nici până în prezent. „Am discutat cu domnul prefect ca în această săptămână să organizeze o întâlnire unde să convocăm reprezentanţi de la Companie de la Bucureşti, de la Craiova, de la Târgu Jiu, pe directorul de la Cadastru, vom fi şi noi, parlamentarii, de faţă, să vedem unde este blocajul”, a mai transmis parlamentarul.

„Nu este bine că s-a luat această măsură de către Minister. Mai departe, lucrările s-ar fi stopat, dar nu cred că Ministerul a tăiat finanţarea. Nu am cum să verific. Vreau să lămurim aceste lucruri pentru că investiţia odată stopată intră în degradare şi lucrurile tărăgănate nu sunt bune. Trebuie să urgentăm”, a fost semnalul lui Cârciumaru.

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: