Scandalul parcării din Piaţa Centrală, amânat două luni

„Telenovela” parcării de la Rodna se prelungeşte cu cel puţin două luni. Consilierii locali au stabilit să desemneze o comisie care să pună la punct toate documentele necesare pentru a demara lucrările la o parcare supraetajată în zonă. Iniţiatorii PSD-ALDE nu şi-au mai susţinut proiectul care prevedea ca parcarea să fie concesionată, pe repede-înainte, timp de 49 de ani.

Consilierul local Cristian Toader Pasti, de la PSD, a fost cel care a ridicat primele semne de întrebare, deşi el se regăsea printre iniţiatorii proiectului care propunea aprobarea unui studiu de oportunitate şi organizarea unei licitaţii pentru concesionarea terenului din Piaţa Centrală în vederea amenajării unei parcări etajate. Investitorul privat care a administrat parcarea vreme de 20 de ani a făcut o plângere către prefect, nemulţumit de rezilierea contractului înainte de termen. 

„Raportul este negativ, secretarul şi-a dat avizul negativ, nu există raportul comisiilor, punctul de vedere al secretarului. Obligatoriu, Compartimentul de Urbanism să spună dacă se poate face această parcare supraetajată. În calitate de iniţiator, propun retragerea acestui proiect până când avem toate punctele de vedere ca să putem lua o hotărâre. Eu nu pot lua o hotărâre la acest moment”, a spus Pasti. „Ar fi foarte important să facem un pas în sensul că având nevoie în Târgu Jiu de locuri de parcare, e important să identificam zone unde să putem realiza ca şi UAT sau prin mediul de afaceri parcări supraterane, subterane cu lift, să creăm locuri de parcare”, a explicat viceprimarul Aurel Popescu.

Suprafaţa parcării din Piaţa Centrală este de aproximativ 4.000 de metri pătraţi. „Previziunile şi ipotezele au fost exprimate în lipsa documentelor tehnice şi economice, nefiind puse la dispoziţie de către solicitant”, a spus consilierul PMP Daniela Grădinaru, citând din studiul comandat de municipalitate.

Şeful Serviciului Juridic, Constantin Răduţoiu, a refuzat să semneze proiectul pentru că lipsea avizul de legalitate, aşa că s-a decis ca acesta să fie scos de pe ordinea de zi şi repus în discuţie peste 60 de zile. În acest timp, o comisie de consilieri locali va solicita primăriei documente care să ateste dacă este sau nu posibilă ridicarea unei parcări supraetajate în Piaţa Centrală.

Vizualizări: 714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: