Văd tot ce mişcă! Camere de supraveghere în tot oraşul Rovinari

Administraţia locală din Rovinari le-a pus gând rău celor care vor să încalce legea. Oraşul a fost împânzit cu zeci de camere de supraveghere de înaltă performanţă. Camerele vor fi monitorizate non-stop de poliţiştii locali rovinăreni. Autorităţile anunţă că nu vor ezita să aplice sancţiuni dacă vor constata vreo abatere.

Pentru siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor publice, Primăria Rovinari a instalat 30 de camere de supraveghere. Sistemele de înregistrare video au fost montate în zonele intens circulate, în intersecţii, locuri de joacă, parcări şi chiar în zona ghenelor de gunoi. Acestea asigură monitorizarea a circa 70% din suprafaţa locuită a oraşului Rovinari. Datele obţinute vor fi puse la dispoziţia diverselor structuri din poliţie, dacă în aria acestora de acoperire vor avea loc incidente.

Autorităţile locale cred că prin instalarea acestor camere de supraveghere video o să scadă numărul infracţiunilor de vandalism, furturi şi alte fapte antisociale. Investiţia se ridică la 70.000 de lei, fonduri alocate de la bugetul local.

„Sunt probleme legate de vandalism, de oameni care aruncă pe jos mizerii, care strică, perturbarea liniştii publice. Şi atunci am hotărât să facem treaba aceasta cu nişte camere pe fibră optică, 4K, care să se vadă bine. Sunt montate pe inelul principal, zona pieţei, unde este aglomeraţie, parcurile, ghenele de gunoi subterane, unde oamenii mai lasă gunoaiele lângă. O să trecem la o acţiune masivă legată de avertismente, după care urmează să dăm amenzi până când înţelege fiecare că trebuie să-şi pună gunoiul unde trebuie, că nu e în regulă să lase copiii nesupravegheaţi în parcuri, să strice mobilierul, să deranjeze oamenii. Sunt reclamaţii din toate zonele”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Imaginile de pe camerele de supraveghere vor fi urmărite în permanenţă de angajaţii Poliţiei Locale Rovinari, alături de alţi doi funcţionari, care de asemenea vor fi supravegheaţi tot timpul de o cameră video. Şi autorităţile locale nu se opresc aici. Au de gând să mai monteze şi alte camere video. În acest sens, va avea loc o consultare între reprezentanţii Poliţiei Locale, Poliţia Rovinari şi responsabilii cu patrimoniul oraşului pentru a stabili ce zone vulnerabile nu sunt acoperite de astfel de sisteme de supraveghere.

Vizualizări: 2,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: