Film istoric la Târgu Jiu. Consilier local: Am putea juca şi noi în piesele lui Caragiale

Municipiul Târgu Jiu ar putea deveni platou de filmare pentru primul film istoric de după Revoluţie. Reprezentanţii unei case de producţii au anunţat că îşi doresc să realizeze un film documentar despre luptele de la Podul Jiului. Au solicitat sprijin Primăriei Târgu Jiu şi Consiliului Judeţean Gorj, urmând ca cele două instituţii să stabilească dacă vor putea susţine acest proiect şi financiar.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a semnat acordul de colaborare. Nu la fel de uşor au mers lucrurile la Primăria Târgu Jiu, unde consilierii au solicitat un proiect de hotărâre de teamă că se vor trezi că trebuie să plătească prea mulţi bani pentru acest proiect. Viceprimarul Adrian Tudor a fost cel care a venit cu propunerea de colaborare. „Cei de la Cinemagix au ajuns la Târgu Jiu, într-o o vizită de documentare pentru luptele de la Podul Jiului. Doresc să realizeze un film artistic. Primul film istoric după ‘90 din ţara noastră. Vor să facă un film despre faptele de eroism pe care le vor lega şi de Calea Eroilor, pentru că Brâncuşi a ridicat monumentele în memoria eroilor. Se cere un acord de principiu de a colabora în realizarea acestui proiect. Firma va depune scenariul la Consiliul Naţional al Cinematografiei pentru a obţine finanţarea”, a explicat Adrian Tudor.

Tudor le-a explicat celor de la casa de producţie că municipalitatea nu va oferi bani pentru acest proiect, ci va încerca să susţină cazarea, masa şi transportul echipei de filmare, producţie şi actorilor în perioada filmărilor. Le-a propus să aleagă pentru film şi actori de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

„Mi-a spus Cosmin Brehuţă (n.r. – directorul teatrului) că am putea juca şi noi toţi, în piesele lui Caragiale însă. Am avea un succes extraordinar”, i-a replicat consilierul local PSD Cristian Toader Pasti liberalului Eduard Berca, după ce acesta din urmă a întrebat dacă poate face figuraţie în film.

Consilierii locali nu au vrut să semneze acest acord de parteneriat, urmând ca viceprimarul Adrian Tudor să facă un proiect de hotărâre prin care să fie desemnat să semneze acest document. Mai departe, se va stabili şi un buget estimativ, iar aleşii locali vor anunţa cu cât pot susţine realizarea acestui film.

Până la data de 18 iulie, casa de producţie trebuie să depună scenariul la Consiliul Naţional al Cinematografiei. Este vorba despre casa de producţie care a realizat filmul „Scurtcircuit”, inspirat din tragedia de la maternitatea Giuleşti, atunci când şase bebeluşi au murit într-un incendiu.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: