Demersuri pentru salvarea Casei Sindicatelor de la Motru

Situaţia Casei Sindicatelor de la Motru rămâne în continuare una critică. Sindicatele din zonă şi nu numai vor să se debaraseze de clădire şi încearcă să o dea în administrarea consiliului local. Administraţia publică din Motru face acum demersuri pentru a o prelua de la CNSLR Frăţia sau de la Uniunea Generală a Sindicatelor din România, care s-ar fi reactivat şi care ar fi, de altfel, proprietarul de drept al clădirii.

Casa Sindicatelor de la Motru rămâne în continuare debranşată de la utilităţi datorită neachitării facturilor restante. Clădirea a fost lăsată de izbelişte după ce sindicalistul Cristea Fluerătoru, cel care a administrat-o în trecut, a fost arestat. La ora actuală nu se mai desfăşoară nicio activitate în cadrul clădirii. Situaţia este cunoscută de sindicatele din zonă care şi-au exprimat deja intenţia de a o ceda consiliului local Motru. „Am primit o solicitate în cursul lunii decembrie a anului trecut din partea sindicatelor reprezentative de pe raza municipiului Motru. Mă refer la sindicatul de subteran, de la cele două cariere, Roşiuţa şi Lupoaia, şi de la Federaţia Naţională Mine Energie de la Târgu Jiu prin care şi-au exprimat dorinţa să dea în administrare pe timp nelimitat această casă a sindicatelor către consiliul local Motru. Îmi doresc foarte mult să o preluăm, dar legal. Ea să fie dată de către noi de proprietarul de drept”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.   

Conducerea primăriei Motru se află deja în tratative cu CNSLR Frăţia şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România pentru preluarea clădirii. „După informaţiile pe care noi le-am primit, proprietarul de drept ar fi vechiul UGSR, care s-a reactivat în ultimul timp. Printr-o hotărâre judecătorească ei şi-au redobândit identitatea, inclusiv patrimoniul care l-a avut pe timpul comuniştilor, sau CNSLR Frăţia care a preluat patrimoniul imediat după revoluţie. Noi facem corespondenţă cu cele două sindicate pentru a primi din partea lor această casă a sindicatelor. Dorim să o reabilităm, să o modernizăm, s-o facem aşa cum îşi doresc cetăţenii municipiului Motru”, a mai spus primarul Dorin Hanu. 

Administraţia locală speră să preia cât mai repede Casa Sindicatelor dat fiind faptul că spaţiul generos de care dispune ar putea fi folosit pentru diverse acte de cultură.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: