Reabilitarea Gării Târgu Jiu, o promisiune fără acoperire

Gara din Târgu Jiu îi apără pe călători de ploaie sau de vânt, nu şi de frig. Călătorii se plâng de condiţii, în timp ce şeful gării spune că e mai bine ca afară. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu vorbeau în 2012, an electoral, despre un program de milioane de euro, bani cu care vor fi reabilitare gările. Acum spun că gara e a CFR, iar primăria se ocupă doar de aleile care duc spre gară.

Frig afară, frig și în gara Târgu-Jiu. Dacă aici se mai adăposteau oamenii străzii, nici măcar aceștia nu au mai rezistat din cauza temperaturilor scăzute. Călătorii care sunt nevoiți să facă naveta cu trenul fac față cu greu situației, însă nu au ce face. Speră numai ca trenurile să nu aibă întârzieri prea mari. „Este foarte frig în gară, dar nu avem ce face. Asta este situația. Ne-am îmbrăcat bine și stăm pe lângă caloriferele care sunt călduțe, dar care nu pot încălzi toată gara. Condițiile lasă de dorit, iar gara este la fel de zeci de ani. Nu s-a făcut nicio îmbunătățire. Avem noroc totuși că sunt magazinele astea pe aici și ne mai luăm câte un ceai. E foarte greu să mergi acum cu trenul, pentru că mai au și întârzieri. Este periculos și pe peron când urcăm în tren, că este zăpadă și putem aluneca. E bine totuși că în vagoane e cât de cât cald”, a precizat o femeie care aștepta ieri trenul în Gara Târgu-Jiu.

Șeful Gării: Nu este ca afară

Deși călătorii fac față cu greu temperaturilor scăzute din Gara Târgu-Jiu, reprezentanții CFR au altă părere. Şeful gării se plânge chiar de facturile ridicate la încălzire. „Vreau să vă spun că nu este ca afară. Nu este nici foarte cald. Aș putea spune că este călduț. Noi avem centrală care funcționează precum cea de apartament. Nu putem nici să supraîncălzim, pentru că gara este mare, sunt foarte multe geamuri, pe uși se tot circulă. Vreau să vă spun că lunar avem facturi de aproximativ 60.000 de lei la gaze. Trenurile au început să meargă normal, mai avem întârzieri, dar mici de maxim 20 de minute”, a precizat Ion Țârcă, șeful Gării Târgu-Jiu.

Reabilitarea Gării, un vis încă nerealizat

La începutul anului 2012, municipalitatea anunța că va începe reabilitarea gării din Târgu-Jiu. Directorul tehnic Marius Ionescu era cel care prezenta într-o conferință de presă faptul că în primăvara lui 2012 vor fi demarate o serie de investiții printre care se aminte și de modernizarea gării Târgu-Jiu. Se spunea la acea vreme  că gara a fost prinsă într-un program de reabilitare alături de alte stații CFR din țară, iar investiția se ridică la 7-8 milioane de euro, iar cofinanțarea primăriei era de aproximativ 800.000 de lei. Acum însă acest proiect măreț, cu care autoritățile locale se mândreau înainte de alegeri, a rămas în stand-by. „Nu era investiția noastră. Era un proiect al celor de la CFR însă nu am mai primit niciun răspuns de la ei. Probabil nu au obținut încă fonduri de la Compania Națională de Investiții. Gara nu este a noastră, iar primăria nu poate face decât amenajarea din imediata apropiere, adică alei pietone, stația taxi sau cea de transport în comun. Reabilitarea gării ar trebui făcută de CFR, noi nu ne putem băga peste ei”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: