Demersuri pentru urgentarea deblocării posturilor la primării

Instituţia Prefectului Gorj cere urgentarea deblocării posturilor, dată fiind situaţia în care se află primăriile care au prevăzut angajări în proiectele realizate cu finanţare europeană. Pe lângă acestea, se solicită posturi de şoferi pentru microbuzele şcolare, în unele comune acestea fiind conduse de către diferiţi angajaţi ai primăriei. Guvernul a anunţat însă că posturile publice rămân blocate şi în acest an.

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, se află de ieri la Bucureşti pentru a urgenta demersurile în vederea deblocării a peste 10 posturi. Încă de la începutul acestui an, Instituţia Prefectului a solicitat deblocarea a 3 posturi pentru Primăria Alimpeşti şi a 9 posturi pentru Primăria Târgu Jiu, ambele administraţii locale finalizându-şi proiectele demarate cu bani europeni. Cu toate acestea, nu au primit aviz favorabil pentru a se putea face angajări, cele două primării fiind la un pas de a returna sume mari de bani. De asemenea, autorităţile judeţene fac demersuri şi pentru deblocarea unor posturi de şoferi pentru microbuzele şcolare. „De la începutul anului am solicitat deblocarea unor posturi prevăzute ca obiective în proiectele finanţate cu bani europeni. Suntem în continuare în demersuri, dar este destul de complicat să rezolvăm această problemă pentru că bugetul abia acum se aprobă. Domnul prefect e la Bucureşti pentru a insista la minister. Trebuie deblocate urgent şi nişte posturi de şoferi pentru în unele localităţi microbuzele şcolare sunt conduse de diferite persoane”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

În anul 2012, Instituţia Prefectului a solicitat deblocarea a 162 de posturi unice care aveau avizul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Cu toate acestea, nu s-au obţinut decât 72 de posturi. „În anul 2012 am obţinut deblocarea a 72 dintre cele 162 de posturi solicitate”, a precizat Sorin Arjoca.

Primăria Glogova, fără şofer pentru microbuzul şcolar

Primăria Glogova aşteaptă deblocarea unui post de şofer pentru microbuzul şcolar. În momentul de faţă, microbuzul este condus de un angajat al primăriei, fără a fi remunerat pentru această activitate. Primarul spune că are fonduri atât pentru salariului şoferului, cât şi pentru cel al unui inginer care ar trebui angajat Biroul Autorizări. „Avem nevoie urgentă de deblocarea unui post de şofer pentru microbuzul şcolar. În momentul de faţă, microbuzul e condus de către un alt angajat al primăriei care nu este plătit pentru această activitate. O perioadă, am condus şi eu microbuzul din cauză că nu putem face angajări. Am mai solicitat deblocarea unui post de inginer pentru eliberarea de autorizaţii de construcţii. Avem fonduri pentru a suporta salariile a încă doi angajaţi, am obţinut avizul Direcţiei de Finanţe, însă nu s-au deblocat fondurile”, a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: