Demis pentru incompetenţă. Adjunctul ITM Gorj: Sunt acoperit!

Ovidiu Ilie părăseşte Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Inspectorul şef adjunct a fost eliberat vineri, 4 mai, din funcţie, printr-un ordin al Ministerului Muncii. Documentul are la bază evaluarea activităţii în anul 2017,  pentru care Ilie a primit calificativul „nesatisfăcător”. „Am obţinut anularea în instanţă, e executorie”, a susţinut Ovidiu Ilie, contrazis însă de oficialii ITM.

Potrivit reprezentanţilor ITM Gorj, Ovidiu Ilie beneficiază de un preaviz de 30 de zile, începând cu data eliberării din funcţie.  Acesta poate contesta în instanţă decizia ministerului de resort. „Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a transmis Inspectoratului de Muncă Gorj un ordin prin care se eliberează din funcţie Ovidiu Ilie, începând cu data de 4 mai, pentru incompetenţă profesională, în urma acordării calificativului «nesatisfăcător» la evaluarea performanţelor profesionale pentru anul 2017”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Ovidiu Ilie spunea vineri că nu a fost informat despre existenţa acestui ordin, deşi a fost prezent la serviciu. Mai mult decât atât, Ilie nici nu a crezut că documentul există. „Eu am hotărâre judecătorească executorie prin care s-a anulat raportul de evaluare. Eu nu ştiu de unde aveţi informaţia. Deci am o hotărâre judecătorească prin care s-a anulat raportul de evaluare şi în condiţiile astea este executorie. La momentul acesta, raportul de evaluare este anulat! Eu n-am văzut ordinul, dar dacă a fost trimis, probabil nu a fost informat Ministerul de faptul că eu am o hotărâre executorie de anulare a acestui raport de evaluare. Eu sunt acoperit de hotărâre. O să ajung şi eu luni la serviciu, să informez ministerul. Probabil Inspectoratul Teritorial de Muncă n-a informat ministerul că au pierdut în instanţă cu mine. Nu este definitivă, dar este executorie”, a reacţionat Ovidiu Ilie.

Reprezentanţii ITM Gorj spun că acea hotărâre nu este executorie, aşa cum afirmă Ovidiu Ilie. „Tribunalul Gorj a dat o decizie prin care se anulează acest calificativ, dar nu este executorie decizia, ci cu recurs la Curtea de Apel Craiova. ITM Gorj a informat Ministerul Muncii cu privire la tot, inclusiv la această decizie. Deci, ordinul ministerului vine în cunoştinţă de cauză. În data de 18 aprilie s-a dat decizia Tribunalului. Este un termen de 30 de zile şi cu siguranţă vom recurge la recurs”, a comentat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Ovidiu Ilie este inspector şef adjunct la ITM Gorj încă din vara anului 2013. Până atunci a condus Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 2,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: