Demisie din USR Târgu Jiu. Se acuză reciproc de fraudă!

Scandalul este departe de a se stinge în Uniunea Salvați România Târgu Jiu, de unde mai mulți membri au fost excluși, după ce au ținut pe 30 ianuarie o adunare generală în urma căreia au revocat Biroul Local al Filialei. Chiar biroul revocat este cel care i-a exclus, astfel că decizia va fi contestată.

“Convocarea și desfășurarea Adunării Generale a Filialei USR Tg Jiu s-a desfășurat conform prevederilor Statutului USR. (...) În data de 30.01.2020, Biroul Local al Filialei a fost revocat statutar”, a precizat Alexandru Dincă, unul dintre excluși. Acesta a spus că au fost 32 de semnături pentru convocarea adunării, adică mai mult de o treime din cei 90 de membri cu drept de vot. Inițial ședința ar fi trebuit să se țină pe 29 ianuarie, dar nu a fost cvorum. Pe 30 ianuarie au fost doar 16 persoane la ședința în care a fost decisă revocarea Biroului Local, dar ședința a fost staturară, susține Dincă.

Radu Miruță, președintele USR Gorj, precizase pentru Pandurul că mai mulți membri au fost excluși pentru că au folosit semnături false pentru convocarea respectivei adunări generale. Dincă arată, în replică, faptul că au fost folosite metode frauduloase pentru excluderea celor care au convocat Adunarea Generală. “Biroul Local al Filialei USR Tg Jiu a sancționat nestatutar doi membri ai Comisiilor de Arbitraj, neavând atribuții în acest sens conform Statut USR (au fost sanctionati inclusiv 2 membri fondatori)”, a precizat Dincă într-un punct de vedere trimis redacției.

Primul președinte al USR Târgu Jiu, printre excluși

Cei excluși sunt Alexandru Dincă, Cristian Tobă, Cătălin Diaconu, Adrian Țogoe, Adriana Teodorescu și Vasile Popescu. Alți membri au primit o suspendare din partid pe o perioadă de șase luni. Printre excluși este și primul președinte al USR Târgu Jiu, Adrian Țogoe.

Situația a determinat un membru al BL al USR Târgu Jiu să își dea demisia, pe care a motivat-o astfel: “Având în vedere ce se întâmplă în cadrul BL Târgu Jiu, metodele frauduloase prin care se iau deciziile, ședințele inexistente în urma cărora se dau comunicate în numele tuturor membrilor și mai ales că s-a încălcat art. 66 (3) din Statut în data de 02.02.2020, prin faptul că am primit minute unei ședințe unde s-a votat prin mijloace electronice și mi s-a cerut să îmi asum și eu deciziile de excludere și sancționare a mai multor membri, îmi dau demisia din acest BL”.

Alexandru Dincă a spus că multe lucruri nu sunt în regulă la USR Gorj și la filiala din Târgu Jiu. "Au fost acceptați în filială oameni dubioși, cu trecut în alte partide. Asta ca să nu mai vorbim de lipsa de reacție cu privire la ceea ce se întâmplă în județ și la Târgu Jiu", a mai spus Dincă.

Întrebat de ce au fost necesare alegeri în ianuarie, dacă au fost în decembrie, Dincă a spus că atunci a fost ales doar președintele. Cornel Toma, profesor de fizică la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, a fost ales atunci președinte, după ce Dumitru Calotă, cel care ocupa funcția, a plecat la muncă în străinătate. “A fost curios și atunci cum a fost aleasă o persoană care nouă luni nu a participat la nicio acțiune a partidului, care nu a adus nici măcar propria semnătură pentru lista de candidați la europarlamentare sau pentru Dan Barna la prezidențiale”, a mai punctat Alexandru Dincă, precizând că și atunci candidatul câștigător a fost desemnat la cârciumă, alte persoane fiind determinate să nu mai candideze.

Dincă a spus că situația de la Gorj va fi adusă la cunoștița conducerii centrale.

Vizualizări: 3,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: