Excluderi din USR Târgu Jiu

Mai multe persoane au fost excluse din Uniunea Salvați România, filiala Târgu Jiu, la finalul săptămânii trecute. Cei excluși sunt Alexandru Dincă, Cristian Tobă, Cătălin Diaconu, Adrian Țogoe, Adriana Teodorescu și Vasile Popescu. Alți membri au primit o suspendare din partid pe o perioadă de șase luni.

Președintele USR Gorj, Radu Miruță, a explicat că a fost vorba de o “nerespectare a deciziilor conducerii locale”. “Este vorba de chestiuni interne, de folosirea unor semnături cu un alt scop. Au strâns semnături în noiembrie pentru a face alegeri, au fost alegeri în decembrie, iar în ianuarie au folosit o parte din respectivele semnături pentru a cere din nou organizarea de alegeri”, a explicat Radu Miruță, care a spus despre cei sancționați că nu erau persoane care să se implice prea mult în activitatea politică.

Cei sancționați au semnat un convocator pentru o adunare generală a filialei USR Târgu Jiu, care să aibă pe ordinea de zi revocarea organelor de conducere. Aceștia au motivat, printre altele, prin “necesitatea alegerii unei conduceri care să își propună ținte concrete și să îmbunătățească scorul electoral al filialei”, dar și prin “lipsa unui program și a oricărei viziuni privind dezvoltarea și funcționarea filialei”.

La USR Târgu Jiu este perioada în care se depun candidaturile pentru funcția de primar și pentru lista de consilieri. Termenul de înscriere este 14 februarie, candidatul la funcția de primar urmând a fi stabilit pe 16 februarie. Potrivit unor surse din partid, favorită este profesoara de informatică Mihaela Runceanu, de la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”. (R.S.)

Vizualizări: 3,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: