Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ion Călinoiu, incompatibil după cinci ani

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins pe 28 ianuarie recursul lui Ion Călinoiu, fost președinte al Consiliului Județean Gorj, acesta fiind declarat incompatibil. "Respinge recursul declarat de reclamantul Călinoiu Ion împotriva sentinţei nr. 159/2016 din 22 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 ianuarie 2020", se arată pe portalul instanței de judecată.

Au trecut aproape cinci ani de când Agenția Națională pentru Integritate îl găsea pe Călinoiu incompatibil. "CĂLINOIU ION s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de Președinte al Consiliului Județean Gorj, întrucât a deținut, simultan cu funcția de președinte, următoarele calități, contrar prevederilor legale:  

- expert pe termen scurt în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (C.N.D.I.P.T.), în perioada 01 septembrie - 15 decembrie 2012;

- expert pe termen scurt - expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social / expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în perioada 01 iunie - 31 iulie 2013", se arăta în comunicatul ANI din 17 iunie 2015.

Ion Călinoiu a încasat atunci câteva sute de lei din activitatea de expert, bani pe care nu i-a declarat, astfel că s-a ales și cu acuzația de fals. "De asemenea, întrucât Călinoiu Ion nu a menționat în declarațiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 și 12 iunie 2014 veniturile obținute în baza contractelor încheiate între acesta și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Gorj, au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României", a menționat ANI.

Între timp, Ion Călinoiu și-a terminat mandatul de președinte de Consiliu Județean, apoi a fost câțiva ani director la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, după care s-a pensionat.

Vizualizări: 4,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: