Demiterea lui Rotaru, pe masa juriştilor

Social-democratul Mihai Gherghe reacţionează după ce a fost arătat cu degetul că nu a semnat hotărârea de Consiliu Local prin care aleşii au votat demiterea lui Marian Rotaru din funcţia de director de la Patrimoniu. Gherghe susţine că toate hotărârile merg în acelaşi timp pe masa juriştilor şi au ajuns abia marţi, dar au fost depuse în termenul legal.

Mihai Gherghe a fost preşedintele şedinţei în care s-a votat destituirea lui Marian Rotaru din cauza imaginii proaste pe care a adus-o municipalităţii după ce s-a lăsat fotografiat în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura în birou. Gherghe anunţă că toate hotărârile au fost redactate, semnate şi ştampilate, apoi trimise Prefecturii care să spună punctul de vedere în privinţa legalităţii acestora.

„Nu m-a deranjat absolut nimic la domnul primar decât faptul că ar fi trebuit să ştie că la Prefectură nu te duci ca la piaţă, cu o hotărâre, apoi te mai duci cu altă hotărâre. Te duci cu toate hotărârile de Consiliu, care au fost aprobate în şedinţă, fie că a fost extraordinară, ordinară sau de îndată, după ce au fost semnate de secretarul primăriei şi apoi de preşedintele de şedinţă. După ce ai toate hotărârile semnate şi ştampilate, te prezinţi cu ele la Prefectură. Degeaba aş fi semnat eu hotărârea. A fost gata săptămâna trecută, miercuri. Nu am putut să mă duc. Am anunţat. Şi dacă m-aş fi dus să o semnez, efectul ar fi fost acelaşi, pentru că nu au fost gata toate cele 55 de hotărâri de Consiliu ca să fie trimise la Prefectură”, a transmis Gherghe.

 „Cine ţine partea domnului director Rotaru?”

În plus, social-democratul susţine că situaţia lui Marian Rotaru nici nu ar fi fost discutată în Comisia de Disciplină până acum, deşi au trecut mai bine de 30 de zile de la scandal şi de când consilierii au cerut suspendarea din funcţie a directorului. „Am solicitat întrunirea Comisiei de Disciplină şi, conform legii, am cerut suspendarea directorului Rotaru pe perioada verificărilor. Nici până în ziua de astăzi nu ştim că s-ar fi făcut vreun demers în acest sens. Cine ţine partea domnului director Rotaru? Nu consilierii şi nici eu, Mihai Gherghe, nu îi ţin partea. Am solicitat un răspuns şi nu l-am mai primit, deşi am cerut acest lucru acum 30 de zile”, a mai spus Gherghe.

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: