Gorj: Proiectul zonei metropolitane, readus în atenţie

Zece localităţi învecinate municipiului Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean vor să se constituie într-o asociaţie cu ajutorul căreia să atragă fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii şi a transportului.

„Jiul de Sus” se va numi această asociaţie, iar fiecare primărie va avea de achitat şi o cotizaţie. Proiectul este gândit de consilierii liberali care vor să-l dezbată, prima dată, în Consiliul Local Târgu Jiu, luna viitoare.

Eduard Berca, prim-vicepreşedintele PNL Târgu Jiu, a explicat că s-au purtat deja discuţii cu edilii celor zece localităţi pentru crearea unei zone metropolitane. Proiectele se vor axa, în principal, pe infrastructură. „Am finalizat documentele necesare, am hotărât, împreună cu consilierii judeţeni, să includem şi Consiliul Judeţean Gorj în rândul membrilor fondatori ai acestei asociaţii. Documentele au fost înaintate colegilor primari liberali. Sunt discuţii şi cu alte trei sau patru primării care nu sunt coordonate de primari liberali. Pe cel al Târgu Jiului, sper să-l depun în această săptămână sau, cel târziu, săptămâna viitoare. Am stabilit cam tot ce trebuie. Am propus sediu, cotizaţii. Am stabilit obiective prioritare: transport şi infrastructură, pentru că nu există o astfel de asociaţie în zona noastră. Sper să fie propus pentru aprobare cel târziu în luna ianuarie”, a transmis Eduard Berca.

Printre localităţile care ar urma să facă parte din această asociaţie sunt Bumbeşti-Jiu, Stăneşti, Turcineşti, Bălăneşti, Scoarţa, Dăneşti sau Drăguţeşti. „Această idee este una foarte veche. Se pune problema de foarte mulţi ani. Este o asociere a localităţilor din zona municipiului Târgu Jiu, în ideea de a atrage fonduri pentru infrastructură. Înainte de a purcede la drum, va trebui să avem o discuţie mai aplicată cu toţi primarii care se pot implica în acest demers. Din punctul meu de vedere, poate fi un lucru pozitiv atâta timp cât se poate creiona nişte oportunităţi în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii”, a transmis primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru.

Vizualizări: 1,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: