Taxă de poluare pentru centrala de apartament. Anunţ ANRE!

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) susţine că nu are competenţe pentru a introduce o taxă pentru centralele termice individuale de apartament. Reacţia vine după ce un director al instituției a spus că la nivelul Autorității se studiază posibilitatea taxării centralelor termice pentru poluarea produsă.

„În ANRE, deciziile cu privire la cadrul de reglementare stabilit prin Programul multianual de emitere a reglementărilor sunt de competenţa Comitetului de reglementare, cu respectarea prevederilor privind transparenţa decizională. În conformitate cu legea de organizare şi funcţionare, ANRE nu are drept de iniţiativă în privinţa emiterii/modificării legislaţiei primare în domeniu şi nici cu privire la stabilirea politicilor de taxe şi impozite. În acest moment, ANRE nu a făcut şi nu are în vedere o astfel de propunere, care excede competenţelor sale de reglementare”, clarifică instituţia într-un comunicat.

Viorel Alicuş, director general în cadrul ANRE, a readus anterior în discuţie taxarea proprietarilor care şi-au instalat o centrală termică individuală de apartament, spunând că ea ar fi oportună, deoarece centralele poluează prin emisiile de dioxid de carbon. (A.A.)

Vizualizări: 2,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: