Subvenţii pentru patroni

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri cu vârsta între 16 şi 25 de ani, care nu au un loc de muncă şi nu urmează o formă de învăţământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 de lei. Obligaţia angajatorului în aceste cazuri este aceea a menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. 

De aceeaşi subvenţie beneficiază şi angajatorii care încadrează în muncă şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă.

De subvenţii în cuantum de 2.250 lei beneficiază şi angajatorii care în raport cu numărul de angajaţi şi-au îndeplinit obligaţia de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. În situaţia încadrării în muncă pe durată nedeterminată a absolvenţilor, statul acordă angajatorilor astfel de subvenţii pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat.

În primele zece luni ale anului, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, 19.669 de persoane au fost încadrate prin acordarea de subvenţii angajatorilor.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: