Demolare cu scandal în cimitir

Vâlvă într-un cimitir din comuna gorjeană Runcu. Mai mulţi localnici s-au revoltat după ce s-au trezit că primarul a dat ordin să fie demolate toate gardurile din jurul locurilor de veci. În timp ce oamenii susţin că s-a luat această decizie doar pentru a da bine în ochii mitropolitului Olteniei care a sfinţit biserica din zonă, primarul a transmis că cimitirul este mic, iar gardurile incomodau preoţii şi enoriaşii.

Luna trecută, primarul a transmis ca toţi cei care au locuri de veci în cimitirul din Suseni, Runcu, să le cureţe şi să dea jos gardurile din fier. Pentru că mulţi nu s-au conformat, câţiva angajaţi ai primăriei au venit cu flexul şi au tăiat gardurile.

„Sunt garduri făcute. Aşa se face în cimitir. Acum trebuie să vin să fac curat. Fără gard nu mai e la fel. Au distrus toate florile. Era gard de fier forjat. Am aflat că trebuie să le tăiem, dar m-am gândit că poate nu le taie. Știu că este sfinţirea bisericii duminică, dar nu ştiu dacă este chiar ordin de la Mitropolie”, a spus o femeie din Runcu.

Supăraţi au mai fost şi alţi localnici care s-au trezit cu gardurile din jurul mormintelor puse la pământ. „De două săptămâni v-am transmis să faceţi curăţenie. N-aţi avut timp două săptămâni, facem noi!”, a fost mesajul primarului Adi Grigore Cîmpeanu, pentru cei revoltaţi.

Niciun cavou fără autorizaţie

Biserica din Suseni a fost sfinţită chiar de mitropolitul Olteniei, la sfârşitul săptămânii. Ca să nu se mai confrunte cu astfel de situaţii, primarul a decis ca niciun cavou să nu se mai construiască fără autorizaţie de la primărie. „S-a luat decizia de către Consiliul Parohial ca toate gardurile care încurcă accesul la unele morminte să fie demolate. Cimitirul este foarte mic, biserica este mică. Sunt foarte multe garduri, este foarte mare deranjul cu aceste garduri şi mai ales că sfinţim biserica, am zis să ne gospodărim, să fie curăţenie. Mai mult, s-a hotărât să nu se mai construiască niciun cavou fără o autorizaţie de construire, fără o decizie a Consiliului Parohial de acum înainte”, a mai transmis primarul Adi Cîmpeanu.

Vizualizări: 1,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: