Demolarea stadionului se va lăsa cu plângeri penale

Unul din proprietarii a două terenuri de fotbal din incinta Stadionului Municipal ameninţă cu plângere penală primăria Târgu Jiu, care i-ar fi demolat abuziv investiţiile. Dorin Lipianu, proprietarul uneia din bazele sportive de pe fostul Stadion Municipal, a spus ieri că va merge la DIICOT Craiova pentru a sesiza abuzul realizat de juriştii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Cele două terenuri de fotbal situate chiar la intrarea pe stadionul municipal au fost desfiinţate pe 12 august 2015, în aceeaşi zi când instanţa trebuia să emită o ordonanţă preşedinţială privind suspendarea lucrărilor.

Reprezentanţii primăriei au fost vrednici în ziua respectivă şi au dat drumul la demolare de la ora 7, ordonanţa urmând să apară la ora 9.00 în acea dimineaţă. Instanţa a fost cea care a decis suspendarea lucrărilor de demolare până la soluţionarea unui alt dosar pe care pârâtul îl avea cu primăria Târgu Jiu. ”Admite în parte cererea. Dispune suspendarea lucrărilor de demolare a construcţiei provizorii (vestiare, wc., duşuri, terasă), până la finalizarea dosarului nr. 3941/95/2015, având ca obiect asigurare dovezi. Cu apel în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 12 August 2015” spunea ordonanţa preşedinţială din ziua aceea.

Proprietarul spune că nu a fost chip să-i facă pe reprezentanţii primăriei să aştepte decizia instanţelor de judecată. ”Nu au avut ordin de demolare, nu există, e pur şi simplu o dispoziţie care nici măcar nu este semnată de primar. O să mergem şi la DIICOT Craiova cu dosarele penale pe numele celor care au semnat şi mergem mai departe. La ora 9 trebuia să se dea această ordonanţă preşedinţială şi le-am spus să aştepte până la ora 9 pentru că era un abuz, dar nu am avut cu cine să mă înţeleg. Erau două terenuri de fotbal, un teren de tenis dotate cu terasă, vestiare. Din februarie au încercat să ne scoată dar au văzut că legal nu se poate”, a spus Dorin Lipianu, proprietarul bazei sportive.

Din declaraţiile proprietarului, valoarea investiţiei călcată în picioare de primăria Târgu Jiu se ridică la aproape 480.000 lei. ”Noi nu suntem împotriva construirii unui nou stadion, dar primăria nu ne-a căutat nici măcar o dată. Noi am avut contract cu ei pe 15 ani cu drept de prelungire încă şapte ani. Noi am cerut despăgubirile rezultate din evaluare, adică 480.000 lei. Cârciumaru a cerut să fie evaluate numai construcţia şi restul lucrurilor să ni le luăm în spinare şi să plecăm cu ele”, a spus Lipianu.

Contractul de concesiune a fost semnat în 2008, pe o perioadă de 13 ani, și prevedea posibilitatea evacuării concesionarilor doar în situația neachitării taxei anuale de concesiune.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: