Demonstrație cu drone pe Dealul Târgului

Salvamontiştii gorjeni organizează, vineri, un amplu exercițiu de căutare și salvare. Va fi inaugurat și Centrul Național de Analiza a Datelor Salvamont, dispecerat care, pe baza unor echipamente de înalta tehnologie și inteligență artificială, poate analiza și identifica persoane dispărute cu ajutorul dronelor. 

"Vineri 8 aprilie ora 11, la sediul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj va avea loc deschiderea oficiala a Centrului Național de Analiza a Datelor Salvamont-Vodafone, dispecerat care, pe baza unor echipamente de înalta tehnologie și inteligență artificială, poate analiza și identifica prezența umană în imaginile surprinse cu ajutorul dronelor folosite de către echipele de căutare-salvare. 

Prin abordarea la nivel national a zonelor de cautare aero acest proiect este unic la nivel european , fiind implementat pana acum doar in alte 4 tari din Europa si doar la nivel local sau regional. 

La ora 8,30 in zona Dealul Targului va avea loc, pentru presa, o demonstratie de cautare cu drone ale carei rezultate vor fi prezentate in cadrul evenimentului de la ora 11.

Intre orele 13-18 la sediul Salvamont din strada Victoria nr 7A se va organiza ”Ziua portilor deschise” și toti cei interesati vor putea vizita Baza centrala de interventie Salvamont, vor putea vedea echipamentele de interventie si vor putea solicita informatii despre acesta activitate", a transmis Salvamont Gorj.

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: