Deputat de Gorj, cu două declarații de avere

Parlamentarul PSD de Gorj, Elvira Șarapatin, a depus nu una, ci două declarații de avere în acest an. În primul document, deputata „a uitat” să treacă „un mizilic” de 65.000 de euro. Banii i-a obținut chiar în primele două luni ale acestui an, după ce a vândut un apartament în Cluj-Napoca și o mașină Renault din 2016.

Declarațiile au fost completate la două zile distanță, semn că deputatei i s-a atras atenția că riscă să se aleagă cu un nou dosar penal, pentru fals în declarații.

Șarapatin deține trei terenuri, o casă și un apartament în Târgu Jiu, dar și o vilă la Rânca. Deputatul conduce un Volkswagen din 2018 și un Hyundai Kona, cumpărat în 2019. În iunie, deputata a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni, alegându-se cu dosar penal pentru vătămare corporală și părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea poliției.

Familia Șarapatin deține cinci depozite bancare în sumă de 165.000 de lei și circa 50 de mii de euro și titluri de stat în valoare de 300.000 de lei.

În 2019, Elvira Șarapatin a câștigat 131.412 lei din activitatea de parlamentar, la care se adaugă pensia de profesor de puțin peste 31.000 de lei. Soțul parlamentarei, fostul judecător Șerban Șarapatin a încasat o pensie de 278.184 de lei, adică mai bine de 23.000 de lei/lună.

La cei aproape 70 de ani, Șarapatin își mai dorește un nou mandat de parlamentar. Deputata s-a făcut „remarcată” când a urlat la USR-iștii care au vrut să-i înmâneze o scrisoare în care cereau demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților: „Da’ nu vă este rușine? Ia mai duceți-vă dracului!”, le-a spus Șarapatin, de altminteri o susținătoare înfocată a pensiilor speciale pentru parlamentari: „De aia, pentru că merită!”.

Vizualizări: 4,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: