Și-a făcut bannere cu PNL și s-a trezit candidatul PSD. “Am fost șocat”

Situație penibilă la Turceni, acolo unde, în precampania electorală, primarul Cristina Cilibiu s-a afișat cu PSD pe banner, iar Adrian Biriboiu cu PNL. Ambii, candidați la funcția de primar. Cu câteva zile înainte de depunerea candidaturilor, Cilibiu a trecut la PNL, pe o tranzacție negociată de omul de afaceri Iordache, iar peste noapte bannerele roșii au fost înlocuite cu unele galbene. Când și-a revenit din șoc, Biriboiu a acceptat propunerea de a candida de la PSD, așa că și-a dat jos bannerele cu PNL.

Este greu de spus dacă locuitorii din orașul gorjean Turceni sunt interesați de omul care candidează sau și de culoarea politică. Oricum, situația a fost una penibilă, care ar trebui taxată de electorat. A te muta de la un partid la altul nu este chiar neobișnuit, dar să te pui azi pe stâlp cerând votul pentru un partid, iar mâine pentru un altul, este penibil, mai ales că miza transferurilor nu a fost una politică, ci economică.

Adrian Biriboiu, acum candidat PSD la Primăria Turceni, a povestit la Radio Impact șocul prin care a trecut. A relatat cum i-a fost validată candidatura în toate forurile PNL, cum a fost printre primii candidați care și-au făcut bannerele electorale, cum a sponsorizat imaginea partidului pe facebook, cum a vorbit cu sute de oameni despre candidatură și despre planurile pe care le are. Acum circa două săptămâni, îi tot spuneau diverși că primarul PSD Cristina Cilibiu își negociază trecerea la PNL. “Vă spun sincer, refuzam să cred așa ceva”, a spus Biriboiu, precizând că a fost un șoc pentru el și familia lui, când a fost anunțat că nu mai este candidat.

“Domnul Vîlceanu mi-a transmis să iau legătura cu doamna primar, pentru a stabili cum vom colabora. Aceasta mi-a transmis că organizația i-a fost predată”, a mai povestit Biriboiu la postul de radio online.

Biriboiu a fost președintele PNL Turceni și consilier local. Susține că a fost umilit public. “Nu am crezut niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva”, a spus Biriboiu. Acesta susține că s-a sfătuit cu echipa și de aceea a decis să continue, candidând de la PSD. “Am în echipă oameni care sunt structural împotriva PSD, care nu au crezut că vor vota vreodată PSD, dar acum m-au încurajat să candidez”, a spus Biriboiu, spunând că l-a urmat toată echipa.

Potrivit unor surse politice, Iordache a negociat cu PSD să nu pună candidat la Turceni, ceea ce nu s-a întâmplat. Practic, echipa PSD Turceni de acum două săptămâni este echipa PNL Turceni de astăzi, iar cea de la PNL a devenit echipa PSD.

Potrivit lui Biriboiu, la Turceni sunt doar trei candidați la primărie: el de la PSD, Cilibiu de la PNL și Cornescu de la PMP. Celelalte partide, în mod surprinzător, nu și-au pus candidați la primărie, deși au liste de consilieri. "ALDE are listă completă la consilieri, candidat la primar nu, Pro România la fel, și-au mai depus listă completă Partidul Ecologist Român, USR și o listă de patru consilieri la ADN", a mai spus Biriboiu. 

Galerie foto




Vizualizări: 3,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: