Deputatul Militaru a dus copiii în Parlament

Cincizeci şi cinci de copii din cele două şcoli generale ale municipiului Motru, împreună cu colegii mai mari de la Colegiul Tehnic şi Colegiul George Coşbuc, au păşit marţi pentru prima dată în sediul unde organul legislativ suprem al ţării îşi ţine sesiunile. Vizita elevilor la Palatul Parlamentului se înscrie într-o serie de acţiuni pentru tineri, demarate de către deputatul de Gorj, Constantin Severus Militaru, care vede în scopul acesteia „în primul rând posibilitatea oferită copiilor de a cunoaşte monumentala construcţie, înscrisă pe locul doi în Cartea Recordurilor după cea a Pentagonului, dar şi un premiu din partea sa şi o motivaţie în plus pentru ei de a învăţa şi gândi viitorul”.  Copiii au fost însoţiţi de patru cadre didactice de la cele patru instituţii de învăţământ motrean şi au vizitat timp de câteva ore sediul Palatului Parlamentului, alături de un ghid şi de Severus Militaru. Elevii au aflat amănunte despre istoria clădirii şi au fost plăcut impresionaţi de numărul celor care au lucrat la proiectarea şi finalizarea sa şi de faptul că a fost construită exclusiv cu materiale româneşti. De aceea, chiar dacă au învăţat despre ea ca despre rezultatul unei megalomanii, ei au apreciat construcţia drept o capodoperă a românilor. Cunoscut încă sub numele de Casa Poporului, controversatul palat are 12 niveluri la suprafaţă şi încă 92 de metri construiţi în adâncime. Cei mici au ţinut în mod deosebit să cunoască sala în care îşi ţine şedinţele în plen Camera Deputaţilor, găzduită aici din anul 1994. Pe lângă vederile achiziţionate la intrare, ei au plecat acasă cu amintiri impunătoare şi cu zeci de fotografii pe care intenţionează să le posteze pe site-ul şcolilor unde învaţă. 
Criteriul pentru desemnarea primilor dintre micii vizitatori de la Motru a fost cel al performanţei. În urma solicitării cabinetului parlamentar, şcolile şi-au nominalizat premianţii, astfel că două treimi din copiii prezenţi marţi la Parlamentul României au fost olimpicii naţionali, la diferite materii. Tania Căpăstraru, unul dintre cadrele didactice care a însoţit grupul, consideră acţiunea deputatului de Gorj “o excepţie a regulii încetăţenite între români cum că oamenii politici s-ar gândi exclusiv la bunăstarea lor şi un model pentru ceilalţi oameni politici”.  
Acţiunea demarată marţi va avea loc în fiecare lună şi se va derula pe tot parcursul mandatului deputatului de Gorj. Nu doar premianţii vor merge la sediul Parlamentului, ci cât mai mulţi elevi din toate şcolile localităţilor componente ale colegiului IV. Deocamdată, copiilor din Motru le vor urma, la începutul lunii iunie, elevi din instituţiile de învăţământ din împrejurimile municipiului şi din comuna Negomir. Până la finele anului, iniţiatorul acţiunii şi-a propus să aducă la Bucureşti toţi premianţii din şcolile colegiului IV pentru a cunoaşte locul unde „se fac legile ţării”. 
Transportul copiilor, precum şi masa de prânz, care a fost servită la cantina – restaurant de la Parlament, sunt asigurate în întregime din fondurile cabinetului parlamentar. 


Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: