Scandal pentru un apometru la Săcelu

Mare tămbălău ieri în singura staţiune pe care Gorjul o are recunoscută oficial, chiar şi aceea fiind de o stea, mărul discordiei fiind un apometru amplasat într-un loc nemulţumitor pentru edilul localităţii. Primarul s-a certat pe această temă cu şeful staţiunii, conflictul având nevoie de mediere de la Prefectură, Ion Florescu trimiţându-şi reprezentanţii în zonă pentru a evita cine ştie ce alte belele. 
 Prefectura Gorj a mediat un conflict apărut la Săcelu între primarul localităţii şi administratorul bazei de tratament din comună. Ion Voica şi Nicolae Rotaru sunt în conflict de mai mult timp, cei doi certându-se acum din cauza unui apometru. Administratorul staţiunii s-a declarat nemulţumit de mai mult timp de faptul că unitatea pe care o conduce plătea apa pentru o mare parte din sat datorită felului în care era amplasat apometrul. Rotaru a decis să monteze un alt apometru, care să taxeze staţiunea doar pentru consumul propriu, însă astfel a intrat din nou în conflict cu primarul Voica. Apometrul în cauză a fost amplasat într-un loc greu accesibil angajaţilor primăriei, montarea fiind făcută fără acceptul acestora. Astfel, Ion Voica a dispus sistarea alimentării cu apă la întreaga localitate până când subordonaţii săi remontează apometrul într-o zonă diferită de cea dorită de Nicolae Rotaru. Între cei doi a existat o permanentă stare de conflict, edilul fiind atacat recent de Rotaru într-o declaraţie publică, mai ales că şi primarul l-a amendat pe patronul firmei care deţine cantina şi terasa din staţiune pe motiv că efectua acolo lucrări de modernizare fără autorizaţie. 
 Aşadar, terenul pentru un nou scandal era oricând pregătit, Rotaru declarând în repetate rânduri că poate să colaboreze cu consilierii locali din Săcelu, dar nu cu Voica, mai ales după ce edilul a fost implicat de Crăciun într-un accident mortal, accident de la care a şi fugit vreo două zile. Povestea de ieri cu apometrul a fost doar picătura care a umplut paharul. Şeful staţiunii şi primarul comunei Săcelu s-au luat astfel ieri la ceartă, iar conflictul a fost mediat, în cele din urmă, de Prefectura Gorj. Ion Florescu a trimis la Săcelu doi reprezentanţi ai instituţiei care au apreciat că, de data aceasta, Voica avea dreptate. Prefectul afirmă că a convenit anumite proceduri cu Voica şi cu Rotaru şi speră ca disputele dintre cei doi să fie tot mai puţine de acum încolo. "Chiar dacă apa a fost sistată câteva ore acolo, primarul este acoperit de lege în ceea ce a făcut. Cei doi sunt două pietre tari şi, din păcte, niciunul nu cedează. Cei de la staţiune şi-au montat propriul apometru şi nu îl lăsau pe primar să se ducă să aibă acces la el şi de aceea am trimis acolo şi un inginer şi un jurist. Chiar şi eu am sunat acolo după ce am aflat de neînţelegerile existente şi am convenit cu cei doi anumite lucruri care sper să fie respectate pentru că, din păcate, suferă oamenii, în primul rând, de pe urma unor astfel de acţiuni", spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: