Suporteri puşi "la respect" de forţele de ordine

Unul dintre cei mai violenţi suporteri ai Universităţii Craiova şi doi tineri din din Târgu Jiu, dintre care şi fiul unui om de afaceri, au fost amendaţi de poliţiştii comunitari pentru că înaintea meciului cu Pandurii au scris cu graffiti cuvinte obscene pe gardul stadionului din centrul oraşului. La asta se mai adaugă amenzile date celor care au vândut bilete la speculă, dar şi unui fan craiovean care a încercat să sară gardul ce desparte tribuna spectatorilor de terenul de joc.
 Şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, Ion Tudor, afirmă că Gabriel Ţîrcă, mult mai ştiut ca Poştaşu, a fost prins în flagrant de poliţiştii comunitari în timp ce mâzgălea zidul stadionului. Tudor spune că ceilalţi doi tineri, Leru Calotă şi Alexandru Cremeneanu, au fost prinşi în timp ce mâzgăleau sediul teatrului dramatic "Elvira Godeanu". De asemenea, vitrina clubului Pandurii a fost şi ea folosită de tineri pentru a-şi scrie supărările pe echipele de fotbal din Bucureşti. Ion Tudor declară că amenzile în fiecare caz în parte au fost de 500 de lei. Gabriel Ţîrcă era în atenţia forţelor de ordine şi pentru că de mai mult timp este în conflict cu patronul Universităţii, Adrian Mititelu. 
 Poştaşu nu a primit doar amenda de 500 de lei, ci a rămas şi fără maşină, pentru că a parcat-o într-un loc interzis de pe bulevardul Constantin Brâncuşi. Fanul extremist al Universităţii a trebuit să plătească şi amenda de 100 de lei pentru a putea să îşi recupereze autoturismul, ulterior poliţiştii avându-l mereu sub supraveghere. "Nu e exclus ca tinerii respectivi să suporte şi devizul pentru refacerea faţadei stadionului. Imaginaţi-vă că dimineaţa la ora 5,00 cineva a dat cu bidineaua şi a zugrăvit din nou faţada stadionului doar pentru nişte indivizi s-au apucat să scrie acolo diferite saluturi către echipele pe care nu le iubesc", preciza Tudor.

 Mobilizare maximă din partea jandarmilor

 Doi gorjeni au fost şi ei amendaţi de jandarmi pentru că au luat bilete la meciul dintre Pandurii şi Universitatea pentru a le vinde la suprapreţ. Cei doi sunt din Fărcăşeşti şi Târgu Jiu, primul fiind sancţionat cu 1500 de lei, iar celălalt cu 1000 de lei. Jandarmii spun că revânzarea la suprapreţ a biletelor este sancţionată în acest fel de legislaţia românească, motiv pentru care ambii bărbaţi au fost amendaţi, revânzarea biletelor producându-se pe fondul unui interes crescut din partea suporterilor pentru meciul respectiv de fotbal.
 Un tânăr din Filiaşi a fost sancţionat şi el cu 150 de lei pentru că s-a urcat pe gardul care desparte spaţiul de joc de tribuna care le-a fost rezervată fanilor Universităţii. Faptele constatate de jandarmi sunt sub aşteptările acestora, Inspectoratul Judeţean mobilizându-se la maxim pentru a putea face faţă numărului mare de spectatori veniţi la meci. Fanii Universităţii au fost însoţiţi pe traseu de jandarmi veniţi de la Dolj special pentru acest meci. La Târgu Jiu a ajuns cu această ocazie şi şeful Poliţiei Judeţene din Dolj, comisarul şef Constantin Nicolescu. Fostul comandat al Poliţiei Gorj a fost primit de fostul său adjunct, comisarul şef Ion Voinescu, cel care asigură interimatul în fruntea Inspectoratului Judeţean.


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: