Deputatul Popeanga şi-a luat consilier rrom

Deputatul PSD Vasile Popeangă a promis în campania electorală că va angaja un consilier pentru problemele rromilor la cabinetul său parlamentar, lucru pe care l-a şi făcut, ca să nu se ştie dator. Ce nu a ştiut însă „oracolul din Leleşti”, aşa cum i se mai spune prin presă, a fost că proaspătul său colaborator este persoana care, la alegerile locale de anul trecut, a încercat să candideze ca independent pentru un post de consilier judeţean, dosarul fiind respins de Biroul Electoral Judeţean din cauza neregulilor din documente.

Radu Istratie a venit anul trecut, pe 22 aprilie, la BEJ Gorj pentru a-şi depune dosarul de candidat independent, însă magistratul Ion Stănulescu a respins atunci dosarul, invocând mâzgăliturile care erau în locul semnăturilor celor care ar fi trebuit, în mod normal, să fie susţinători ai acestuia. Istratie a menţionat în declaraţia de avere pe care a completat-o atunci că avea acasă bijuterii în valoare de 100.000 de euro, precum şi o casă cu o suprafaţă de 400 de metri patraţi.

Judecătorul Ion Stănulescu a fost cel care a observat inadvertenţe în conţinutul listelor cu susţinători, acesta întrebându-l atunci pe Istratie dacă el a studiat listele respective înainte de a se prezenta la sediul BEJ Gorj, răspunsul fiind negativ. „Uitaţi, aici este un nume şi mâzgălitura aceasta, iar aici este aceiaşi mâzgălitură, dar la un alt nume. Priviţi listele acestea că sunt foi întregi pe care se regăseşte aproape aceiaşi semnătură. Aveţi probleme şi cred că ar trebui să le clarificaţi dacă doriţi să candidaţi pentru că descoperirea unor eventuale nereguli va atrage după sine cercetarea celor care au completat aceste tabele”, a declarat preşedintele BEJ Gorj în discuţia avută cu Istratie. Stănulescu a menţionat că nu el nu este expert grafolog, dar semnăturile suspectate a fi falsificate sunt vizibile cu ochiul liber.

Tabele semnate la mişto

Situaţia a devenit şi mai „simpatică” atunci când magistratul a descoperit date inexacte sau lipsa lor din tabele cu semnături. Pe unul dintre tabele, printre susţinători figura o persoană care semnase că este născută pe 1 august 2008, adică după data alegerilor, o alta declarând că este născută pe „90, 40, 90”. Pe tabelele respective au fost găsite şi semnăturile unor minori, aceştia neavând voie să susţină vreun candidat anume. La momentul respectiv, la sediul BEJ a venit inclusiv consilierul pe probleme ale rromilor din cadrul Prefecturii Gorj, Alin Bobu, pentru a discuta cu preşedintele Ion Stănulescu situaţia lui Istratie. Magistratul a menţionat că Biroul Electoral Judeţean va accepta depunerea documentelor de către Istratie, după care, ulterior, va lua o decizie. Radu Istratie a completat o cerere prin care solicita acceptarea depunerii candidaturii la BEJ, acesta scriind pe coala de hârtie doar „subsemnatul domiciliat în”, fără să completeze numele său sau adresa de domiciliu, fiind nevoit ulterior să rescrie cererea. A doua zi dosarul său cu candidatura de independent a fost respins, iar povestea s-a încheiat aici.

Popeangă îi dă un termen de graţie lui Istratie

Radu Istratie a fost angajat acum pe postul de consilier al deputatului PSD Vasile Popeangă, care, la rândul său, a candidat pentru un post de consilier judeţean. Deputatul afirmă că nu îl cunoaşte pe consilierul respectiv şi că nu ştie nimic despre el. Popeangă declară că Istratie a fost recomandat de Uniunea Rromilor Creştini cu care a colaborat în campania electorală, acesta urmând să se ocupe de realizarea unor proiecte cu finanţare externă pentru comunitatea de rromi. Deputatul afirmă că va opri colaborarea cu consilierul său în circa o jumătate de an dacă va vedea că acesta nu îşi îndeplineşte obiectivele pentru care a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar. „E o perioadă de încercare, sigur că nu am ştiut aceste amănunte pentru că nu m-am interesat. Eu am avut o înţelegere cu Uniunea Rromilor Creştini şi mi-am respectat-o. Acum sper ca reprezentantul lor, care a devenit consilier la cabinetul meu parlamentar, să se ţină de cuvânt şi să reuşească să facă acele proiecte de care comunitatea de rromi are nevoie. Din partea mea au tot sprijinul”, afirmă Popeangă.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: