Ponta a renunţat la parteneriatul cu Şova

Victor Ponta şi-a suspendat activitatea de la cabinetul de avocat pe perioada în care este ministru în Guvernul Boc. Deputatul de Gorj şi-a reactualizat deja declaraţiile de avere şi de interese la nicio lună după depunerea primelor documente de acest gen din actualul mandat. În mandatul trecut parlamentarul şi-a modificat declaraţiile de avere şi de interese de mai multe ori, fiind politicianul din Gorj cu cele mai multe asemenea modificări.

Numirea în funcţia de ministru a parlamentarului domiciliat la Baia de Fier are şi o parte „dureroasă”, acesta trebuind să renunţe la a doua sa dragoste profesională, avocatura, prima fiind „procuratura”. Ponta şi-a suspendat activitatea la cabinetul individual de avocatură, fapt care a dus şi la încetarea contractului de colaborare cu casa de avocatură Şova, casă care asigură consultanţa juridică pentru complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari.  Deputatul a fost în ultimii doi ani de zile „senior partener” la casa Şova, acesta precizând însă că se ocupa doar de cauzele penale, nu de asigurarea unor contracte la complexurile energetice.

Prietenie cu Şova

Asta se preciza inclusiv pe pagina de internet a celebrei case de avocatură, acolo unde luni de zile a fost postat un anunţ în limba română, deşi site-ul este realizat în engleză. „Parteneriatul intre "SCA Sova si Asociatii" si Victor Ponta are la baza un contract de conlucrare profesională incheiat intre SCA "Sova si Asociatii" si Cabinetul individual de avocatură "Victor Ponta" în temeiul căruia Cabinetul Individual "Victor Ponta" acorda SCA "Sova şi Asociaţii", la cererea expresă a societăţii noastre,  consultanţă juridică şi sprijin profesional în probleme de drept penal. Cabinetul individual "Victor Ponta" are calitatea de partener extern al societăţii noastre în condiţiile păstrarii individualităţii proprii şi operării limitate exclusiv pe probleme de drept penal”.

Anunţul cu pricina era expus şi ieri pe site, cu menţiunea că pagina de internet a fost reactualizată ultima dată pe 14 ianuarie. Întâmplător sau nu, Ponta şi-a reactualizat şi el declaraţia de interese pe 15 ianuarie, semn că cei de la Şova nu au avut încă timp să opereze şi ei modificările de rigoare. Ponta a negat mereu legăturile de substanţă cu casa de avocatură, însă pe fişa de senator a lui Dan Şova, care este, evident, omul cu „Casa Şova”, apare atât profesia acestuia de avocat, cât şi cea de vicepreşedinte al PSD pe departamentul Justiţie. Cine e şeful departamentului cu pricina- Evident că Ponta, că nu degeaba acesta a sperat tot timpul că va ajunge ministru în postul pe care, până la urmă, l-a ocupat Cătălin Predoiu. Interesant este că Şova indică drept adresă de blog pagina de internet www.sova.ro, pagină care găzduieşte de fapt toate informaţiile despre Casa Şova şi partenerii săi, inclusiv pe cele despre Ponta. În Senat Dan Şova este membru în comisia juridică, o comisie în fruntea căreia se află senatorul de Gorj Toni Greblă, şi el avocat de profesie, cu cabinetul închis însă de prin 2000, semn că acesta nu are şanse în viitorul apropiat să devină „senior partners”, asociere care s-a dovedit a fi extrem de bănoasă pentru Ponta.

Miliarde câştigate din prestaţiile la bară

Cabinetul de avocatură i-a adus lui Victor Ponta anul trecut venituri de 780.000 de lei în cursul anului trecut. Suma este cu mult mai mare decât în anul precedent, când veniturile au fost de 470.000 de lei şi au fost oricum considerate ca fiind foarte mari. Avocaţi cu experienţă au apreciat că astfel de venituri nu sunt foarte des întâlnite printre parlamentarii care trebuie să fie prezenţi şi la şedinţele de zi cu zi din Camera Deputaţilor, dar şi la Tribunal, pentru a-şi apăra clienţii. Ponta a mai avut şi alte venituri anul trecut, inclusiv vreo 52.000 de lei din indemnizaţia de deputat. El a figurat constant în mandatul trecut în topul parlamentarilor chiulangii, top întocmit de Institutul de Politici Publice, deputatul-ministru stând însă mult mai bine la capitolul apariţii în mass-media, mai ales la tv.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: