Morega, suspectat de un „transfer“ la Partidul Conservator

Zarvă mare pe scena politică locală după ce despre liderul liberalilor din judeţ s-a tot vorbit în ultima perioadă că ar pleca din partid. Conservatorii par să fie ultima destinaţie spre care s-ar îndrepta acesta, deşi, un astfel de pas, l-ar lăsa pe Dan Ilie Morega fără „statutul” de „lider al opoziţie”, asta dacă avem aşa ceva prin Gorj.

Dan Ilie Morega dezminte o eventuală migrare a sa la conservatori, liderul PC Gorj, Ilie Petrescu spunând că nu ştie nici el nimic despre o astfel de mutare pe scena politică. Şeful liberalilor gorjeni este dat în mediul politic judeţean ca viitor membru al conservatorilor, despre acest lucru vorbindu-se tot mai mult în ultima perioadă. Acesta pune zvonurile respective pe seama campaniei electorale interne din PNL Gorj. Morega afirmă că la sfârşitul anului trecut zvonurile îl indicau ca viitor membru al Partidului Democrat Liberal, lucru care nu s-a întâmplat.  Şeful PNL Gorj spune că totul reprezintă o diversiune „a unor netrebnici” care ar dori să îi minimalizeze rolul pe care l-a avut în obţinerea rezultatelor filialei. Morega nu dă nume, dar arată cu degetul spre adversarii pe care i-a avut în ultimii doi ani în organizaţie. El spune că este conservator doar în ceea ce priveşte păstrarea tradiţiilor gorjeneşti, deputatul precizând că liberal a fost chiar dinainte de 1990, când a avut iniţiative pe care le include în această categorie.

Morega – convins că nişte „netrebnici” îl denigrează

„E o diversiune a unor netrebnici, altceva nu pot să spun. Ei vor să-mi minimizeze mie rolul în filială şi acum, după ce au mâncat din mâna mea, tropăie pentru că au ajuns în nişte posturi la care nu visau în viaţa lor. Zvonurile astea pornesc din partid, dar cei care le lansează nu vor ajunge mai departe de centura politică a PNL Gorj. În momentul actual, este exclusă plecarea mea din partid, aşa cum a fost şi cea cu privire la plecarea mea <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la PDL. Sunt un conservator, da, e adevărat, dar al tradiţiilor gorjeneşti, aşa cum am fost un liberal în gândire înainte de 1990. Eu fac un apel la aceşti netrebnici să se potolească cu diversiunile pentru că, în cele din urmă, se vor autoexclude singuri din viaţa politică a organizaţiei. Vin alegerile în filială şi de aia apar informaţiile de acest gen. Să candideze şi 100 împotriva mea, nu e nicio problemă. Am demonstrat toată viaţa că sunt un cal de cursă lungă, nu o gloabă ca alţii”, spune Morega, care, la fel ca şi Victor Ponta, un alt deputat de Gorj, pare să folosească din ce în ce mai des în limbajul său denumiri cu trimiteri „zoologice”.

Petrescu are uşa deschisă la PC

Liderul PC Gorj, fostul senator Ilie Petrescu, devenit şi el membru al partidului de doar o jumătate de an, spune că nu ştie nimic despre o eventuală înscriere a lui Morega în rândurile conservatorilor. Petrescu afirmă că dacă o astfel de decizie ar fi luată cu acceptul conducerii centrale el nu ar avea nimic împotrivă, fostul senator ştiind că la fel a procedat şi el atunci când a plecat de la PRM la PC. Acesta dă însă asigurări că nu ar mai pleca la un alt partid în cazul în care Morega i-ar deveni coleg. „Nu comentez, dar este bine venit dacă ia o asemenea decizie. Este deputat, funcţie care este foarte mare. Am mai fost coleg cu dumnealui când am fost amândoi la PRM, ne-am înţeles atunci, nu văd o problemă din asta”, spune Petrescu.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: