PSD şi PDL Gorj trec la schimbarea şefilor de la deconcentrate

Dezvăluirile făcute ieri de Pandurul nu au rămas fără ecou, cele două partide care ar fi trebuit să guverneze deja judeţul trezindu-se acum din lălăiala generată de decizia PSD Gorj de a bloca negocierile pentru posturile de la deconcentrate. Social-democraţii şi democrat-liberalii ar fi putut să aibă deja oamenii în posturi dacă cei dintâi nu jucau pe o carte a orgoliului nemăsurat, blocajul de până acum generând supărări în special în tabăra lui Florin Cârciumaru, unde foamea de funcţii este mare.

Au trebuit să treacă două săptămâni de certuri şi declaraţii belicoase ca să aflăm că cele două partide de la putere au un protocol semnat, parţial, e drept, dar prin care îşi împart principalele posturi de conducere din judeţ. Dezvăluirea respectivă pare să fi fost suficientă măcar pentru ca liderii organizaţiilor să conştientizeze că au pierdut vremea de pomană şi că, la o adică, au pierdut deja şansa de a începe schimbările pe care le aşteaptă membrii din partidele pe care le conduc. Aşa au ajuns PSD şi PDL Gorj să confirme faptul că vor începe să îşi numească proprii reprezentanţi în posturile de conducere din judeţ, deşi cele două organizaţii nu au finalizat încă procesul de împărţire a funcţiilor de la serviciile deconcentrate.

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru spune că organizaţia va începe să îşi instaleze membrii în diferite posturi de conducere, în ciuda faptului că are blocate negocierile cu PDL Gorj. Blocajul respectiv a fost generat de solicitarea social-democraţilor de a fi schimbaţi din posturi directorii generali recent numiţi în minerit şi energie. Tămbălăul respectiv încă nu s-a finalizat, dar social-democraţii şi-au dat seama că timpul trece în defavoarea lor. Nici de partea cealaltă nu s-au făcut mutări, asta deşi ele se puteau produce cel puţin pe linia ministerelor pe care democrat-liberalii le gestionează la nivel central. Liderul interimar al PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, afirmă că şi organizaţia pe care o conduce este pregătită să înceapă să îşi instaleze proprii reprezentanţi în funcţiile din fruntea serviciilor deconcentrate. Acesta afirmă că nimeni de la PDL nu a înţeles de ce PSD Gorj a blocat timp de două săptămâni procesul respectiv pentru că posturile ce vor fi ocupate de acum încolo au fost convenite de cele două filiale încă de atunci.

Protocolul care împarte ciolanul în două

Conform unui protocol preliminar semnat de reprezentanţii celor două organizaţii, PSD Gorj va avea dreptul să îşi numească directori, printre altele, la Inspectoratul Şcolar, Direcţia Sanitar Veterinară, APIA, Direcţia Silvică, Direcţia Apelor, Direcţia Agricolă, Garda de Mediu, Inspecţia în Construcţii, Direcţia Muncii, Autoritatea de Sănătate Publică, Agenţia de Protecţie a Mediului. De asemenea, PDL Gorj ar urma să îşi instaleze proprii directori la Direcţia Finanţelor Publice, Garda Financiară, Casa de Asigurări de Sănătate, Spitalul Judeţean Târgu Jiu, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul teritorial de Muncă, Oficiul de plăţi al Sapard, Agenţia Judeţeană de incluziune socială, Casa de Pensii, Direcţia de Tineret, Registrul Auto Român, Oficiul pentru Cadastru, Ambulanţă, Secţia de Drumuri Naţionale.

Cunoscătorii în domeniu ştiu cam şi despre cine ar putea fi vorba pentru a prelua posturile respective. Cele două filiale au strâns în perioada în care nu au negociat zeci de CV-uri ale membrilor lor, astfel că, la ora actuală prin culise se cunosc unele nume, aşteptându-se însă doar ca modificările să se producă oficial. Despre CV-uri sunt multe de spus pentru că acestea au fost folosite şi atunci când s-au produs controversatele schimbări din minerit şi energie. Interesant este de menţionat că, după toată tevatura făcută de PSD Gorj până acum pe această temă, ieri am aflat oficial că oamenii lui Cârciumaru din minerit şi energie au fost instalaţi în posturi, adică în consilii de administraţie şi adunări generale ale acţionarilor cu acceptul filialei. De la Cosmin Popescu am aflat că CV-urile celor în cauză au fost trimise prin mail la PDL Gorj chiar de la sediul PSD Gorj, ceea ce spune multe despre faptul că social-democraţii au ştiut tot timpul despre ce avea să se întâmple şi cu care apoi nu au mai fost de acord din simplul motiv că au pus acolo nişte incompatibili.

Manţog a primit CV-urile pesediştilor de la calculatorul PSD Gorj

„În rândul partidelor noastre se ştie foarte clar că toate CV-urile celor de la PSD Gorj numiţi în CA-uri şi AGA în minerit şi energie au fost trimise la adresa personală de e-mail a lui Ionel Manţog de purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu de la sediul partidului. Informaţia aceasta nu o poate nega nimeni. Acele CV-uri au fost apoi înaintate domnului Adriean Videanu, care, în calitate de ministru al economiei, a făcut numirile la Societatea Lignitului şi Complexurile Energetice. Aşadar, PSD Gorj a fost tot timpul la curent cu numirile, numiri care s-au făcut cu acceptul liderilor acestei organizaţii. În ceea ce priveşte directorii generali, eu spun încă odată ceea ce domnul Videanu a spus la întâlnirea de vineri, şi anume că domnii Cârciumaru şi Ponta au fost de acord cu acele numiri, pentru SNLO şi CE Rovinari. În ceea ce priveşte numirea de la CE Turceni, numirea este o decizie strictă a ministrului”, ne-a precizat Popescu.

Interesant este însă că, deşi cere schimbarea actualilor directori generali din minerit şi energie, PSD Gorj nu s-a grăbit până acum să îşi anunţe specialiştii pe care i-ar propune în funcţiile respective. Din contră, filiala nu a dat nici un semn că ar ieşi în faţă cu cineva anume, deşi timp pentru astfel de nominalizări ar mai fi. Nu că ele s-ar şi materializa, dar e bine ca partidul să le facă publice pentru ca minerii şi energeticienii să ştie cine le-ar fi putut conduce destinele. Deocamdată cele două sectoare de activitate par să meargă în direcţia cea bună, un lucru care cu siguranţă nu va fi pe placul celor care îşi pierd avantajele dobândite în epoca marilor şmenuri, adică a guvernării trecute.

Speranţe deşarte pentru revenirea lui Ciurel

Şi pentru că a venit vorba de „şmenuri” şi tot v-aţi gândit la personajul care a făcut celebră această expresie, e bine să aflaţi, apropo de împărţirea posturilor, că în faimosul dosar al ţevilor de cupru furate de la CE Rovinari, două angajate de pe moşie au tremurat la sfârşitul săptămânii trecute la propriu şi asta nu pentru că ar fi zărit umbra lui Laurenţiu Ciurel pe la unitate, ci pentru că au fost chemate la Poliţie şi supuse testului cu detectorul de minciuni. Nu am auzit ca de un astfel de tratament să fi avut parte alţi gestionari din judeţ, dar există un început în toate, mai ales acum când, deşi zburat din funcţie, Ciurel speră să revină în funcţie fie măcar şi pentru a afla cine a şutit ţevile de pe moşie, că doar nu pentru altceva ar avea acesta sprijinul unei aripi din PSD Gorj ca să fie reînscăunat. Filiala condusă de Florin Cârciumaru intră însă în curând în alegeri interne, iar membrii care de patru ani tot aşteaptă revenirea deplină la putere în judeţ nu mai au timp de toanele şefilor lor şi cer să fie puşi ei pe funcţii cât mai repede. Asta până nu trece perioada de votări, că după aceea e mai greu cu promovarea…

Galerie foto


Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: