Derby gorjean la retrogradare în seria 7 din Liga 3

Suspansul continuă în play-out-ul seriei a 7-a acolo unde Gilortul Târgu Cărbuneşti şi ACS Viitorul 2 Târgu Jiu se vor duela vineri pentru rămânerea în eşalonul trei. Gilortul stă mai bine în clasament dar satelitul  ACS Viitorul are ajutor de la echipa de Liga 2 care a intrat în vacanţă dar a trimis jucători şi antrenori la satelit.

Cu trei etape înainte de încheierea play-out-ului seriei a 7-a, nimic nu este sigur în privința retrogradării în seria în care evoluează formaţiile gorjene. Singura echipă lipsită de griji este liderul clasamentului, Viitorul Șimian, toate celelalte formații având emoții în privința rămânerii în eșalonul terț. „Etapa cu numărul 18, care se joacă vineri și sâmbără, poate lămuri total sau parțial lupta pentru evitarea retrogradării, ori poate încurca și mai mult calculele pentru ultimele două runde. În cazul unor rezultate pozitive, cel puțin un punct, Gilortul și Jiul și-ar asigura, matematic, locul în Liga 3 și pentru sezonul următor, iar Progresul Ezeriș, ACS Viitorul 2 Târgu Jiu și Aurul Brad ar duce o luptă în trei în ultimele două etape. În schimb, oricare dintre echipele Jiul și Gilortul ar pierde în această etapă se vor alătura celorlalte trei echipe în tentativa de salvare de la retrogradare”, astfel a prezentat Gilortul calculele retrogradării. Gorjenii din Cărbuneşti joacă vineri tot în judeţ, dar la Bumbeşti Jiu, unde întâlnesc satelitul celor de la ACS Viitorul, echipă care a avut la antrenamente în ultima săptămână aproximativ 30 de jucători de la ambele formaţii de Liga 2 şi 3, inclusiv antrenorii interimari ai acestora.

Meciul este programat vineri 13 mai, începând cu ora 18:00, pe Stadionul Aurel Țicleanu din Bumbești-Jiu. În sezonul regulat, la Bumbești-Jiu, cele două echipe au încheiat nedecis, scor 1-1, iar la Târgu Gărbunești s-a impus Gilortul cu 1-0, în schimb, în play-out ACS Viitorul 2 Târgu Jiu a câștigat cu 2-0 la Târgu Gărbunești, graţie ajutorului primit de la prima echipă care nu avea meci programat în campionat în etapa respectivă.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: