Derby-ul etapei în Liga 2 se amână, Pandurii joacă sâmbătă

Încă un meci se va amâna în Liga 2 după ce FRF a permis echipelor care au minim doi jucători convocaţi la echipele naţionale să ceară jucarea partidelor la o altă dată. Partida din etapa a 6-a dintre ”U” Cluj şi UTA a produs modificări în această etapă.

După ce în etapa a 5-a a fost amânat meciul Petrolul - FK Csikszereda, deoarece FRF a vrut ca suprafaţa de joc a stadionului de la Ploieşti să fie protejată pentru întâlnirea dintre România şi Malta, în etapa a 6-a un nou joc va fi reprogramat. Derby-ul ”U” Cluj - UTA nu va avea loc vineri, fiindcă formaţia clujeană a profitat de faptul că are doi jucători convocaţi la naţionale şi a solicitat federaţiei să nu joace acum.

Cel mai probabil, ambele partide se vor juca în luna noiembrie, astfel că, până atunci, clasamentul Ligii 2 va avea două meciuri în minus. În urma amânării derby-ului, programul etapei a 6-a a suferit unele modificări. Astfel, în locul acestuia a fost mutat meciul CS Mioveni - Metaloglobus, care iniţial era programat sâmbătă, de la ora 11:00.

Astfel, sâmbătă, de la ora clasică 11, se vor mai desfăşura acum patru meciuri, la Ghermăneşti, Târgu Jiu, Chiajna şi Turnu Măgurele. Pandurii întâlnesc în această etapă nou promovata Gloria Buzău. De la ora 13:30 se joacă Daco-Getica - Campionii FC Argeş, de la 17:15 începe Rapid - Viitorul Pandurii, iar de la ora 19:45 are loc Ripensia - Petrolul.

Iar duminică, de la ora 13:30, se dispută Farul - Csikszereda. Şase meciuri vor fi televizate în total în această etapă pentru că televiziunile au optat să transmită partida de la Mioveni, după ce, iniţial, când era programat sâmbătă, nu îl luaseră în calcul.

Cum în etapa a 6-a erau programate iniţial pentru a fi televizate cinci jocuri, odată cu această modificare se va ajunge la la şase transmisii în direct, odată cu disputarea restanţei dintre ”U” şi UTA. În ciuda acestui lucru, pe lângă faptul că se vor putea vedea la tv şi vor avea o altă expunere, echipele nu vor avea însă niciun beneficiu financiar. Banii pe care îi vor încasa în total la final de sezon pentru cedarea drepturilor tv vor fi tot 25 de mii de euro.

În schimb, televiziunilor Digi, Look şi Telekom li se permite acum de către FRF să transmită mai multe meciuri decât este specificat în contract, adică patru. Cu această ocazie se va ajunge la un număr record de meciuri transmise într-o etapă din campionatul Ligii 2, după ce, până acum, maximul era de cinci jocuri televizate.

Program etapa a 6-a şi meciuri televizate:

vineri, 6 septembrie, ora 19:30

CS Mioveni - Metaloglobus Bucureşti - DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

sâmbătă, 7 septembrie, ora 11:00

Sportul Snagov - Dunărea Călăraşi

Pandurii Târgu Jiu - SCM Gloria Buzău

Concordia Chiajna - CSM Reşiţa

Turris Oltul Turnu Măgurele - ASU Politehnica Timişoara

sâmbătă, 7 septembrie, ora 13:30

Daco-Getica Bucureşti - Campionii FC Argeş - DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

sâmbătă, 7 septembrie, ora 17:15

Rapid - Viitorul Pandurii Târgu Jiu - DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

sâmbătă, 7 septembrie, ora 19:45

Ripensia Timişoara - Petrolul Ploieşti - DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

duminică, 8 septembrie, ora 13:30

Farul Constanţa - FK Csikszereda - DigiSport 1, LookSport,Telekom Sport 1

amânat pentru posibil 6 noiembrie

Universitatea Cluj - UTA Arad - DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: