Telenovela inaugurării stadionului continuă

Inaugurarea stadionului din Târgu Jiu tinde să devină o telenovelă fără sfârşit. Stadionul este finalizat şi nu poate fi inaugurat, autorităţile locale arătând către CNI şi constructorul arenei, care nu vin la Târgu Jiu să facă recepţia. Între timp stadionul începe să se degradeze, nu mai este înconjurat de garduri, iar primăria locală ameninţă că nu va mai plăti utilităţile în sezonul rece.

Arena din Târgu Jiu a costat peste 28 de milioane de euro, 22 de milioane fiind investiţia iniţială şi 2 milioane partea investită de Primăria Târgu Jiu, sumele fiind suplimentate la începutul acestui an cu 4 milioane de euro pentru canalizare şi amenajări exterioare.

Cu toate că toţi aceşti banii s-au alocat, construcţia care s-a ridicat în centrul Târgu Jiului nu este recepționată nici acum, la şase ani de când amplasamentul a fost cedat către CNI.

Lucrările sunt finalizate şi nu se mai poate vedea nici un muncitor în jurul stadionului, dar cu toate acestea stadionul stă închis şi nu poate găzdui nici un eveniment sportiv. „Stadionul este finalizat, după cum se poate vedea. De două săptămâni nu se mai execută lucrări şi nu mai e nici un fel de intervenţie pe stadionul din Târgu Jiu. Mai sunt de remediat anumite probleme, dar poți să faci o recepție şi acolo să treci anumite termene pentru remedierea defecțiunilor”, a spus primarul Marcel Romanescu, constatând că nu mai sunt nici un fel de lucrări în curs de executare la stadion.

Edilul acuză reprezentanții Companiei Naționale de Investiții că trag de timp, deşi promit săptămânal că vor veni la Târgu Jiu: „Săptămânal luăm legătura cu reprezentanţii CNI, cei care ar trebui să demareze procedura de recepţie, dar de fiecare dată primim doar promisiuni, că va începe săptămâna viitoare. Sperăm ca la un moment dat să se hotărască şi să vină, pentru că numai venind la faţa locului pot, pe de o parte, să înceapă recepţia, şi pe altă parte să remedieze constructorul eventualele probleme care au apărut la această lucrare. Din birou, de la București sau de la Cluj nu se poate face recepția. Stând la Bucureşti nu vor rezolva niciodată problema”.

Lucrările de la stadionul din Târgu Jiu au demarat în 2014, cu demolarea vechii arene şi în 2016 stadionul era deja construit şi se mai lucra doar la mici retuşuri pentru a se putea conserva lucrarea pe perioada de iarnă. Din primăvara anului 2017 se aşteaptă recepţia lucrării însă nici acum stadionul nu a fost redat comunităţii.

Practic Târgu Jiul nu mai are stadion de şase ani, iar CNI nu se grăbeşte nici acum cu recepţia lucrărilor şi predarea către primărie.

Vizualizări: 1,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: