Descinderi de 1 Aprilie la Motru şi Rovinari

N-a fost nicio păcăleală ieri pentru mai mulţi tineri din Motru şi Rovinari care s-au trezit cu noaptea-n cap, după ce mascaţii le-au bătut la uşă şi le-au cerut să deschidă pentru că a venit la ei „Poliţia”. Dubele şi Loganurile cu girofar s-au pus în mişcare în zorii zilei, iar cei vizaţi de anchetatori au fost luaţi pe nepusă masă, unora nevenindu-le să creadă că au de dat explicaţii tocmai în prima zi a lui aprilie.

La Motru ancheta a fost coordonată de procurorii DIICOT Târgu Jiu, pe lângă mascaţi din cadrul IPJ Gorj participând şi ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, percheziţiile efectuate vizând o grupare care se ocupa cu fraude informatice.

Suspecţii din acest dosar, în număr de 16, urmau să fie aduşi la sediul DIICOT Târgu Jiu pentru a fi audiaţi până târziu în noapte, ei fiind acuzaţi de comiterea de infracţiuni informatice de tip spam, phishing, root scan, etc. „Din anul 2014, membrii grupării intrau în posesia unor date confidenţiale bancare, pe care le foloseau ilegal pentru a comanda online diferite produse ce erau ridicate din România şi Italia. Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Gorj efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fraudă informatică şi acces fără drept la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, prejudiciul estimat în acest dosar fiind de circa 100.000 de euro.

Hoţi de telefoane şi tablete

La descinderile de la Rovinari mai mulţi tineri au fost ridicaţi de acasă şi duşi la sediul Poliţiei din oraş pentru a fi audiaţi, ei fiind acuzaţi că dădeau spargeri în special la firme care se ocupau cu vânzarea de aparatură electronică, telefoane şi calculatoare. Prejudiciul estimat de anchetatori în acest dosar depăşeşte o jumătate de milion de lei, un număr de 9 indivizi fiind ridicaţi de mascaţi şi luaţi la întrebări, cei mai mulţi dintre ei urmând să îşi petreacă noaptea în spatele gratiilor.

În ambele operaţiuni au fost implicaţi ofiţeri de la Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, precum şi de la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: