Tir cu făină răsturnat la Iezureni

Praful şi pulberea s-a ales ieri dimineaţă de un tir încărcat cu zeci de tone de făină, acesta răsturnându-se pe drumul european 79, în zona Iezureni, într-o uşoară curbă la dreapta. Şoferul spune că i s-ar fi făcut rău la volan şi, pentru scurt timp, ar fi pierdut controlul maşinii, suficient cât roţile din dreapta să iese de pe asfalt, ulterior el trăgând tare de volan pentru a redresa tirul. A reuşit doar să îl răstoarne pe şosea, drumul umplându-se cu făina provenită din sacii sparţi.

Tirul care a reuşit ieri dimineaţă nu doar să umple drumul cu făină, ci să şi blocheze pentru mai bine de o oră circulaţia rutieră, era condus de Ion Ţună, un novăcean de 40 de ani care numai ce plecase în cursă. Omul pornise la drum de câteva minute şi, ca urmare, nu poate fi invocată o eventuală stare de oboseală pentru cele întâmplate. Ţună spune că, de fapt, i s-a făcut rău şi aşa a reuşit să îşi încheia cursa înainte de a se îndepărta prea mult de Târgu Jiu. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mi-a venit ameţeală, nu ştiu ce s-a întâmplat. Am pierdut controlul volanului şi nu am mai văzut nimic. M-a strigat un coleg care venea după mine în spate şi nu am putut răspunde. Nu ştiu cum a fost. Nici mie nu îmi vine să cred că s-a putut întâmpla una ca asta”, spunea, resemnat, şoferul tirului, omul neavând nevoie de îngrijiri medicale după toată tărăşenia prin care a trecut.

„Ca la cutremur”

Pentru locatarii din zonă ziua de ieri a început cu o spaimă teribilă pentru că zgomotul şi vibraţiile produse de tirul în cădere au făcut ca oamenii să se gândească involuntar la ce putea fi mai rău. „S-a auzit un zgomot mare, ca la cutremur, şi atunci am ieşit la poartă, dar tirul era deja răsturnat. Cred că a prind cu roata pe marginea asfaltului, este o diferenţă de nivel destul de mare după ce s-a turnat stratul cel nou, iar el cred că a tras brusc de volan, maşina a intrat în balans şi s-a răsturnat. M-am speriat când am văzut toată scena asta, dar m-am dus către cabină ca să văd dacă e cineva care are nevoie de ajutor. Bietul şofer era în picioare, era şi el speriat, dar nu avea răni. Venise un coleg de-al lui, care mergea cu alt tir în spatele său, şi a vorbit cu el imediat după accident”, a spus un localnic din Iezureni.

Pentru şoferii aflaţi în trafic la acea oră matinală răsturnarea tirului nu a însemnat altceva decât blocarea circulaţiei, însă norocul lor l-a reprezentat o străduţă lăturalnică, pe care au putut să circule alternativ, dirijaţi fiind de agenţii rutieri. Oamenii se grăbeau, dar nu au avut prea mult de aşteptat pentru că pentru rezolvarea problemei s-au implicat forţe impresionante. Drumari şi angajaţi ai firmei care modernizează DE 79, dar şi colegi ai şoferului de tir au venit pentru a ajuta la mutarea sacilor de făină rămaşi întregi. Pompierii militari deplasaţi în zonă au ajutat, de asemenea, la tăierea unor fiare din structura tirului, astfel încât acesta să fie pus pe roţi cât mai repede. Operaţiunea a fost supervizată de viceprimarul Aurel Popescu şi de subprefectul Sorin Arjoca, ambii dorind să se asigure că nu avem parte de vreo nenorocire ca la Mihăileni, pompierii deplasaţi în zonă monitorizând permanent rezervorul din care se scurgea combustibil după spargerea acestuia.

Peisajul a fost completat şi de un utilaj de la Edilitara, folosit de regulă pentru măturatul străzilor, ieri acesta fiind numai bun pentru adunat grămada de făină împrăştiată pe şosea. Stratul alb aşternut pe proaspătul asfalt negru avea mai bine de o palmă în unele locuri, dar ploaia care a venit apoi a spălat totul. Şoferul tirului a fost testat cu fiola, iar rezultatul negativ a fost de partea sa, pentru evenimentul rutier în care a fost implicat omul riscând o amendă, din punct de vedere administrativ şefii săi urmând să decidă dacă vor aplica şi vreo altă sancţiune sau nu.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: