Deșeurile aruncate la voia întâmplării, semnalate pe Whatsapp

Gorjul este unul dintre judeţele fruntaşe în privinţa gunoaielor aruncate la voia întâmplării. Haine, peturi sau alte deşeuri menajere ajung să zacă la margine de drum sau pe câmpuri. Pentru a limita acest lucru, autorităţile au pus la dispoziţia cetăţenilor şi un număr de telefon. Oricine vede o zonă sufocată de gunoaie poate face o fotografie şi să o trimită prin Whatsapp.

Zeci de astfel de solicitări au venit pe numărul de telefon pus la dispoziţie de Serviciul de Gestionare a Deşeurilor Gorj. Oamenii trimit fotografii, iar angajaţii se deplasează imediat în zonele vizate şi adună gunoaiele. Zona Narciselor din Târgu Jiu este una dintre cele mai cunoscute. Aici se aruncă cel mai des gunoaiele de către cei care nu pun preţ pe mediul înconjurător.

”În primul rând, dumnealor trebuie să acceseze acest număr de telefon. Trebuie să ne trimită o poză despre locul respectiv prin Whatsapp. Noi ne deplasăm imediat la locul afectat, iar dacă nu ţine de noi, anunţăm primăria sau Garda de Mediu”, transmite Luis Popa, șeful Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj.

Angajaţii serviciului spun că mulţi oameni sunt certaţi cu bunul simţ. ”Să le fie ruşine! Să constientizeze şi să fie prezenți şi ei la o campanile din asta, acolo unde se ecologizează”, spun aceștia.

Grav este faptul că deşeurile ajung să fie aruncate chiar în apropierea locuinţelor, iar imaginea este una dezolantă. Avertismente şi sancţiuni se aplică, însă nu îi sperie pe cei rău intenţionaţi.

Numărul la care puteti trimite imagini este (0720)481036.

Vizualizări: 1,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: