Cetățean dator 50.000 de lei la primărie

Primarii din Gorj se plâng tot mai des că bugetele lor se diminuează de la lună la lună, iar asta poate afecta bunul mers al localității. O problemă majoră o reprezintă amenzile neîncasate.

Se întâmplă la Bengești-Ciocadia. Aici, primarul Victor Geogia se luptă din greu pentru recuperarea banilor de la cetățeni. Nici acționarea în instanță și transformarea sumelor respective în ore de muncă în folosul comunității nu este o soluție.

Geogia spune că are de recuperat, din amenzi, numai de la o singură pesoană suma de 50 de mii de lei. 

”Facem săptămânal astfel de acțiuni. Mergem în teren mereu pentru a colecta bani. Problema este la amenzi. Sunt destule amenzi care afectează bugetul local. Am făcut mai multe demersuri, chiar și adrese către parlamentar. Nu este posibil ca un cetățean să aibă 500 de milioane de lei vechi amenzi. Nu se poate așa ceva”, a spus primarul.

Edilul își dorește o lege prin care cetățenii să fie constrânși să-și achite dările către stat.

”Trebuie făcut ceva printr-o lege. Noi la nivel de UAT nu putem face nimic. Totul merge prin constrângere. Dacă s-ar pune sechestru pe o mașină sau locuință, situația s-ar schimba”, mai spune Geogia.

Primarul mai este de părere că Guvernul ar trebui să țină cont de fiecare primărie în parte atunci când distribuie banii.

Vizualizări: 4,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: