Primarul Morega cere din nou sprijin pentru UATAA Motru

Primarul din Motru, Cosmin Morega, anunță că a trimis o nouă solicitare Guvernului României pentru sprijinirea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru.

Morega cere “alocarea sumei de 9.260.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în vederea acoperirii pierderilor induse de prestarea serviciului de producere, transport și distribuție energie termică pentru perioada 01.12.2019-28.02.2021, precum și a subvenției pentru acoperirea diferenței de preț între prețul de producție și prețul de facturare la populație”.

În urma adresei inițiate de Primăria Municipiului Motru, Consiliul Județean Gorj a solicitat atât Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cât și Ministerului Finanțelor sprijin pentru alocarea sumei de 9.260.000 lei.

”Sper din tot sufletul ca factorii decizionali să aloce această sumă, spun eu vitală pentru funcționarea UATAA. Este vorba de mii de suflete, care depind de funcționarea uzinei pentru că nu toți motrenii își pot permite conectarea locuinței la sistemul de gaze. Mulțumesc anticipat tuturor care se vor implica în rezolvarea acestei probleme, cu impact major asupra populației”, a transmis primarul Cosmin Morega.

Reamintim că UATAA Motru avea nevoie de două milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de carbon aferente poluării produse anul trecut și riscă o amendă de patru milioane de euro pentru că nu le-a achiziționat până la 30 aprilie.

Vizualizări: 1,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: