Pot aduce deșeurile la Târgu Jiu până la finalul anului

Consiliul Local Târgu Jiu a emis o hotărâre prin care celelalte primării din Gorj pot depozita deșeurile menajere la depozitul ecologic din municipiu până la data de 31 decembrie 2021.

Depozitul și-a reluat activitatea de câteva zile, după o suspendare de trei luni în care a trebuit să facă o serie de investiții, astfel încât mirosul să nu mai afecteze localnicii.

Primarul Marcel Romanescu a spus că s-a dat acest termen deoarece realizarea celulei nr. 3 a acestui depozit a fost contestată în instanță. “Trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca municipiul să nu fie afectat până în 2026”, a spus primarul, făcând referire la capacitatea de depozitare care mai este în celula nr. 2.

Normele europene permit însă funcționarea unui singur depozit într-un județ, acestea fiind gândite pentru a asigura depozitarea deșeurilor menajere din întreg județul. “Fiecare autoritate publică locală și fiecare operator trebuie să găsească soluții”, a transmis Marcel Romanescu, care crede că autorizația pentru celula nr. 3 va fi obținută în cele din urmă.

Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: