Dan Diaconescu l-a dat în judecată pe Florin Cârciumaru

Dan Diaconescu, candidatul PP-DD pe Colegiul 6 Târgu Jiu, a atacat în instanţă decizia primarului Florin Cârciumaru, care a interzis spectacolele partidelor politice pe 1 Decembrie, pe motiv că nu trebuie politizată ziua naţională. „Vrem să aducem la Târgu Jiu pe Smiley, Clejanii, pe Lala Band sau pe Florin Salam, dar primarul Cârciumaru îi interzice”, a spus Dan Diaconescu. O instanţă a Tribunalului Gorj va judeca astăzi plângerea candidatului PP-DD.

Tribunalul Gorj va lua astăzi în discuţie plângerea făcută de PP-DD Gorj împotriva primarului din Târgu Jiu Florin Cârciumaru, pentru anularea unui act administrativ prin care acesta din urmă a interzis spectacolele realizate de formaţiunile politice pe 1 decembrie. Dan Diaconescu, care a oferit în fiecare week-end câte un spectacol târgujienilor, anunţase de câteva zile că următorul spectacol va fi pe 1 Decembrie. „Am depus cererea la primărie de câteva zile pentru aprobarea acestui spectacol. Niciunde în lume nu s-a pomenit interzicerea unui spectacol în campania electorală, pentru că aşa vrea primarul. Legea electorală spune clar că suntem în campanie şi putem organiza manifestări în fiecare zi de campanie”, a spus Dan Diaconescu, care speră că judecătorii îi vor da dreptate.

Spectacol blocat de vizita lui Ponta

Spectacolul cu Smiley nu ar fi nici primul nici ultimul oferit de Dan Diaconescu în campania electorală. Diferenţa este că pe 1 decembrie va fi şi Victor Ponta la Târgu Jiu, care a fost invitat de primarul Florin Cârciumaru la un spectacol (!!!) cu Doina Gorjului, în Piaţa Prefecturii. În treacăt fie spus, spectacolele în Piaţa Prefecturii sunt interzise de acelaşi primar de ani de zile, pe motiv că se strică pavimentul de miliarde dacă vine multă lume. Dar… şi parcarea autoturismelor este interzisă, mai puţin a celor cu care vin oficialii de la guvern.

Interesant este că primarul anunţa o surpriză după spectacolul cu Doina Gorjului, iar presa a scris deja că este vorba de un spectacol cu Ştefan Bănică jr. Până ieri artistul nu confirmase participarea. Deşi nu s-a spus clar cine ar organiza acest spectacol, primăria sau USL, surse din primărie ne-au declarat că „primarul caută sponsori”. Ştefan Bănică jr. este un artist de zece mii de euro pe spectacol, printre cei mai scumpi din România, iar consiliul local nu a alocat sume în acest sens.

Premierul, invitat la spectacolul de 1 decembrie

Dan Diaconescu ar fi oferit spectacolul pe Insuliţă, deci nu s-ar fi intersectat cu eventualii susţinători ai lui Victor Ponta. Acesta din urmă va fi alături de autorităţile locale pe 1 decembrie şi va susţine o alocuţiune cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Primarul Cârciumaru a anunţat că tot pe 1 decembrie, seara, se va aprinde iluminatul ornamental de sărbători în tot municipiul.

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat la Radio Omega că nu doreşte politizarea acestui eveniment şi le recomandă candidaţilor la alegerile parlamentare să nu participe la manifestările de Ziua Naţională. Cu excepţia lui Victor Ponta care, deşi este candidat, va fi invitat în calitate de prim ministru.

CRBL NU VINE

Cunoscutul CRBL a declarat pentru presa mondenă că a fost invitat să vină la Târgu Jiu pentru a cânta la un spectacol electoral, dar a declinat invitaţia. CRBL a spus că îi este ruşine să vină, după ce s-a fotografiat într-o poziţie indecentă cu Coloana Infinitului, fiind declarat de primarul Florin Cârciumaru „persona non grata”.

ARTIŞTI

Până acum au cântat la Târgu Jiu, în spectacolele oferite de Dan Diaconescu, artişti precum Connect-R, Alex Velea, Irina Loghin, Andreea Bălan, Vali Vijelie sau Daniela Gorfy.

POMANĂ

Primăria Târgu Jiu îi va pomeni de 1 decembrie pe eroii neamului cu nu mai puţin de 1.800 de porţii de fasole cu cârnaţi. De asemenea, 160 de pensionari vor avea asigurată o deplasare la Alba Iulia. În total, primăria a alocat 40.000 de lei pentru manifestări.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: