Pecingină: Sindicaliştii, lătrăii partidelor! Mitrescu: În UDMR nu a fost înscris!

Liderii de sindicat sunt lătrăii partidelor, a fost acuzaţia pesedistului Gheorghe Pecingină. Acesta a dat şi un exemplu. Constantin Mitrescu, liderul de sindicat Energia Rovinari. Pecingină spune că Mitrescu ar trebui să apere drepturile oamenilor, dar el este portavocea PD-L. Mitrescu îi răspunde şi spune că Pecingină habar nu are ce vorbeşte şi că în şase luni a fost în toate partidele, rămânându-i de bifat UDMR. Mitrescu a mai spus că Pecingină s-a „inspirat“ din acţiunile depuse la instanţe de sindicate şi astfel a câştigat unele procese.

Replici dure între avocatul PSD Gheorghe Pecingină şi sindicalistul Constantin Mitrescu. Primul a declarat că sindicaliştii sunt lătrăii partidelor. După câteva minute l-a scos din „oala lătrăilor“ pe sindicalistul Marin Golea.

„Liderii de sindicat ar trebui să nu mai fie lătrăii unuia sau altuia. Îmi cer scuze că îi fac aşa, dar îi văd tot timpul că se afiliază unui partid sau altul, să nu mai fie ei portavocile partidului sau intereselor de grup, ci să aibă în vedere interesele oamenilor. Rog încă o dată liderii de sindicat, sunt la negocieri, să nu mai apară în presă certuri că sunt reprezentanţi unii de 13, unii de 2 sau de unul. Unul singur să fie, dar să aibă în vedere interesele oamenilor. Să nu mai fie reprezentanţii unor forţe politice“, a declarat Pecingină, care le cere sindicatelor să nu mai încheie protocoale şi înţelegeri după ce este negociat un contract colectiv de muncă.

Mitrescu: Pecingină a plagiat acţiunile noastre

Imediat după aceasta a venit şi exemplul: „L-am văzut pe domnul Mitrescu de multe ori portavocea PDL sau a intereselor din PDL. Pe această cale să ia atitudine şi să se comporte aşa cum se comportă domnul Golea, adică mult mai elegant şi nu să iese în presă. Ştim că e fanul PDL, nu trebuie să ne mai spună“.

Constantin Mitrescu  rămas uimit de atacul avocatului Pecingină, însă nu ştia în ce calitate vorbeşte cel din urmă. „E un simplu avocat care a plagiat nişte acţiuni ale noastre din 2008. Nu ştiu de ce se bagă Pecingină şi în calitate de ce vorbeşte. El nici nu ştie ce înseamnă negocierea unui contract de muncă, nu poate înţelege. În plus, vreau să spun că l-am avut avocat în procese cu salariaţii şi am văzut ce poate... E pe lângă subiect“, a spus Mitrescu.     

Mitrescu a adăugat că toate declaraţiile sale din presă au fost în interesul angajaţilor şi aminteşte că cele mai dure replici le-a avut la adresa lui Ion Călinoiu, lider al PSD, care spusese că sindicatele opresc buletinele minerilor pentru a-i împiedica să meargă la referendum. În plus, spune că Pecingină trebuie să se mai înscrie în UDMR. „Nu ştiu de ce vorbeşte un simplu avocat ce în şase luni a fost înscris şi în PDL, şi în PNL şi în PP-DD. Acum în PSD, în tot spectrul politic. A mai rămas UDMR“, a încheiat Mitrescu. Sindicalistul a continuat si a spus că Pecingină a mai spus și altă dată despre el că este afiliat politic, însă atunci vorbea despre USL. 

Când era la PDL, de unde l-au dat afară din comisia aia de juriști de la București, spunea că fac jocurile USL. Pecingină încearcă să-și facă imagine. Să nu mai spună că este avocatul minerilor, poate vrea să spună că este prieten cu avocații minerilor, a declarat Mitrescu.   

PRO CONDESCU

Gheorghe Pecingină a spus că cel mai potrivit pentru negocierea CCM ar fi Marin Condescu. „Mi-aş dori să negocieze numai Marin Condescu, să nu mai fie nici Creţan, nimeni, Marin Condescu ar fi cel mai potrivit“. Pe de altă parte, Pecingină nu înţelege cum a semnat Condescu protocolul cu Ion Ariton. „E şi el jurist, ar trebui să ştie că semnează inepţii“, amintind şi de studiile acestuia de la Herculane.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: