Deţinutul ”Bulgaru” a păcălit o pensionară prin metoda ”accidentul”

O bătrână de 84 de ani din Orașul Turceni a căzut în plasa unui deținut din București, încarcerat în Penitenciarul Colibaşi. Acesta s-a folosit de metoda “Accidentul” pentru a scoate de la bătrână suma de 10.000 de lei. Când și-a dat seama că a rămas fără economiile de o viață, gorjeanca a anunțat imediat poliția, iar vinovatul a fost descoperit. Și cele două surori ale sale au fost reținute de oamenii legii.

Clipe grele pentru o bătrână de 84 de ani din Turceni, care s-a lăsat păcălită după ce un individ necunoscut i-a spus la telefon că fiul său tocmai făcuse accident și trebuie să-l ajute neapărat cu 4.000 de lei. Naivă, pensionara a mers glonț la bancă și a depus banii într-un cont indicat de cel care la telefon s-a prezentat ca fiind avocatul fiului său. Femeia s-a consultat înainte cu un vecin, care i-a spus să nu facă o asemenea greșeală pentru că sigur este păcălită, vorbele acestuia nefiind însă crezute. Bătrâna a mai primit apoi un telefon de la ”avocat” și i s-a indicat un alt cont, unde să vireze încă 6000 de lei, bani pe care pensionara i-a dat cu mare strângere de inimă, de abia a treia oară, când i s-a mai cerut o sumă, dându-și seama că este victima unei escrocherii.

Agresiv cu jurnaliştii

Polițiștii gorjeni sesizați în acest caz au demarat o anchetă și au ajuns pe firul apelurilor telefonice până în Penitenciarul de la Colibași, acolo unde un deținut dădea telefoane și făcea pe avocatul mai ceva ca o persoană aflată în libertate. Individul în cauză se numește Petrică Nicolae Burcioaică, are 34 de ani, la pușcărie el ajungând după ce a primit, în 2011, o condamnare de 11 ani de închisoare pentru trafic de droguri. El este bucureștean de origini, iar banii depuși la bancă de victimele sale erau scoși de două surori, pe care polițiștii gorjeni le-au identificat și le-au reținut pentru 24 de ore.

”Bulgaru”, așa cum i se mai spune traficantului, a fost adus ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru audieri, el fiind extrem de vulgar și chiar violent cu jurnaliștii care îl așteptau acolo pentru a-l întreba de ce a păcălit-o pe bătrână. Individul nu s-a sfiit să dea cu coatele în jurnalistele care s-au apropiat prea mult de el, înjurăturile rostite de acesta neputând fi reproduse nici măcar cu faimoasele bipuri. În plus, de pe margine, prieteni șmecheri de prin capitală au venit și ei la Parchet pentru a-i face galeria ”Bulgarului”, dar și pentru a-i înjura pe jurnaliștii care se interesau de caz și doreau să-l mediatizeze pentru ca alți bătrâni să nu mai cadă în plasa escrocilor.

Riscă alţi 15 ani de închisoare

Burcioaică avea și motive să fie nervos, pe lângă pedeapsa de 11 ani pe care o are de executat, el primind aseară mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În plus, surorile sale, acuzate de complicitate la înșelăciune, au și ele mandate emise pentru 20 de zile. Denisa Gabriela Vochițu și Eugenia Epure ar putea fi puse în libertate în Ajun de Crăciun, asta dacă până atunci nu le este prelungit mandatul sau este finalizată ancheta și instanța dispune altceva în cazul lor. Faptele pentru care sunt anchetați le pot aduce celor trei pedepse de până la 15 ani de închisoare. Surse judiciare susțin că indivizii au păcălit și alte persoane, ancheta urmând să fie extinsă, anul acesta zeci de gorjeni căzând în plasa escrocilor care s-au folosit de metoda ”accidentul” pentru a-i determina să le vireze bani în conturile indicate de ei.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: