”Gaură” de 190.000 de lei la firma lui Ciufrilă

Un proces cu o miză de 190.000 de lei se află pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu, inculpată fiind o fostă angajată a omului de afaceri Constantin Ciufrilă, aceasta fiind acuzată de delapidare. Pușa Mihaela Cican a gajat cu mașina personală pentru gestiunea pe care o avea în responsabilitatea sa, piesele auto dintr-un depozit al firmei la care lucra ”dispărând” la fel cum s-a ”evaporat” și ea după deschiderea anchetei.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru că i-ar fi creat firmei lui Ciufrilă un prejudiciu de 190.000 de lei, banii reprezentând în special piese de schimb pentru autoturisme.

Soția lui Ciufrilă a fost ieri martor în proces, precum și fiica omului de afaceri, din declarațiile lor rezultând în mod categoric faptul că Pușa Mihaela Cican a reușit să le câștige încrederea între 2004 și 2009, când a ieșit foarte bine la controalele și verificările făcute în depozitul pe care îl gestiona. Controalele din partea firmei, inventarul clasic, erau făcute odată pe an, iar Cican și-ar fi dat seama cum poate să își păcălească patronii fără să fie prinsă. Nevasta omului de afaceri a declarat sub jurământ, în fața instanței, că ea a fost cea care și-a dat seama că nu este ceva în regulă la depozitul gestionat de Cican întrucât aprovizionările creșteau, iar vânzările erau tot mai puține. Aceasta a povestit că firma a făcut un prim control și a descoperit un prejudiciu mic în comparație cu suma finală, după care a fost luată decizia unui inventar ”bucată cu bucată”.

Gestionara a dat bir cu fugiţii

Constantin Ciufrilă, după cum a declarat soția sa, a încercat să poarte o discuție cu angajata care îl păcălise, dar în momentul în care i-a cerut codul de acces de la alarma depozitului, femeia i-a spus că merge să își parcheze mașina în altă parte și dusă a fost. Afaceristul a rămas cu ochii-n soare pentru că nu a mai văzut-o pe Pușa nici în ziua de azi. Femeia a fugit în Grecia, iar la depozitul ei au fost descoperite mari lipsuri în gestiune. Cutiile de marfă erau goale în interior, deși toată lumea le știa cu piese de schimb în ele, așa ieșind la iveală o mare ”gaură”. În plus, Ciufrilă avea să mai descopere ulterior că mașina pe care fosta sa angajată o pusese gaj fusese vândută de mult timp, iar femeia nu mai răspundea la nici un telefon. Mai mult, adresa din buletin era falsă, la domiciliul indicat în acte stând cu totul altcineva, care nici nu o cunoștea pe Pușa.

Femeia a plecat în străinătate după izbucnirea scandalului, dar doar pentru că se temea de patronul său, după cum a apărat-o în fața instanței de judecată soacra sa, care a venit și a jurat pe Biblie că va spune adevărul despre acest caz. Aceasta a povestit că Pușa descoperise, de fapt, cum un angajat de la firma lui Ciufrilă punea în vânzare piese de schimb uzate. Bărbatul respectiv venea și scotea, de asemenea, din magazie, cutii întregi de piese fără a întocmi acte, Pușa fiind asigurată că totul va fi bine. Soacra fostei gestionare a precizat și că nora sa a fugit în străinătate pentru că la Târgu Jiu nu se simțea în siguranță. Vorbele femeii au fost contrazise însă de grămada de martori audiați până acum în doar, cu toții susținând că ea ar fi băgat mâna adânc în gestiunea firmei la care lucra și așa reușise să își asigure un nivel de trai care, mai ales în vremuri de criză, îl punea pe gânduri chiar și pe patronul său.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: