Dezastru la simulare: Sute de note de 1 şi 2!

Elevii claselor a VIII-a au început semestrul al II-lea cu note foarte mici în catalog la matematică şi limba română. Asta după ce le-au fost trecute rezultatele obţinute la simulări. Din cei aproximativ 10.000 de elevi care au susţinut simulările, mai puţin de jumătate au reuşit să obţină note peste 5.00 la ambele materii.

Aproximativ 10.000 de elevi din clasele a VIII-a au susţinut simulările pentru testările naţionale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, rezultatele cele mai slabe au fost înregistrate la matematică, unde sute de elevi au obţinut note de 1 şi 2. „Rezultatele la simulări nu au fost deloc bune. La matematică doar 32% dintre elevi au obţinut note peste 5.00, iar la limba şi literatura română 40% dintre elevi au obţinut note sub 5.00. Subiectele au fost făcute la nivelul ISJ Gorj, din materia pe care se presupunea că elevii trebuiau să o stăpânească până la momentul de faţă. Am programat simulările după sărbătorile de iarnă tocmai pentru ca elevii să aibă timp suficient pentru recapitulări. Din păcate, rezultatele au fost însă sub aşteptări”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Notele obţinute la simulări au fost trecute deja în catalog, iar în aceste zile au loc şedinţe cu părinţii pentru a li se comunica rezultatele elevilor. „Ne interesează ca  părinţii să afle care este nivelul de pregătire al copiilor şi să conştientizeze că la vară va urma un examen ce trebuie tratat cu toată seriozitatea”, a mai precizat Ion Işfan.

VERIFICARE

Nu numai elevii se află în atenţia Inspectoratului Şcolar, ci şi profesorii acestora. „Fiecare unitate de învăţământ şi-a întocmit, încă din toamnă, un plan prin care se va urmări îmbunătăţirea situaţiei şcolare. Vom verifica profesorii de matematică şi limba română pentru a vedea dacă îl respectă şi dacă fac ore suplimentare cu elevii ce au obţinut rezultate slabe la simulări”, a declarat Ion Işfan.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: